Sineklerle beslenen bitkiye yoğun ilgi: Yurt dışından getirildi

Hollanda’dan Türkiye’ye gönderilen sinekkapan bitkisi, sineklerden ve böceklerden beslendiği için vatandaşların bir numaralı tercihi haline geldi.

GÜNDEM 22.05.2022, 11:37 23.05.2022, 10:32
Sineklerle beslenen bitkiye yoğun ilgi: Yurt dışından getirildi

Bursa’da çiçekçilik yapan Murat Karakoç’un, Hollanda’dan Türkiye’ye getirdiği Dionaea muscipula ailesine mensup olan ve sulak bölgelerde yetişen böcekkapan ve sinekkapan bitkisi vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

Son zamanlarda adı duyulan bitki, evlerin salonlarında yetiştiriliyor. Sinekkapan bitkidi evde bulunan sinek ve böcekleri yediği için yoğun ilgi alıyor.

Sinek ve böcekleri kandırıyor, sonra yiyor

Senelerdir çiçek yetiştiriciliği işiyle uğraştığını belirten Murat Karakoç, "Böcekle beslenen çiçekler çoğunlukla bataklık bitkisi olarak geçer. Bu bitkiye eğer iyi bakılırsa gelişimi de daha hızlı olacaktır. Bu bitkilerin ağız kısmında oluşan sıvıya böcek ve sinekler konuyor. İçerisine giren böcekleri ağzını kapatarak yiyor” şeklinde ifade etti.

Fiyatları boyutuna göre belirleniyor

Böcek ve sineklerle beslenen bitkilerin yoğun bir talep gördüğüne vurgu yapan Ömer Can Karakoç, "Bu bitkinin ağız kısmında aromatik bir sıvı bulunuyor. Böcekler ve sineklerde sıvıya geliyor ve konuyor. Daha sonra bitki ağız kısmını kapatıyor. Bitki ağız kısmında kalan böcekler sayesinde beslenmiş oluyor. Sinekkapan bitkisinin boyutuna göre fiyat aralığı değişiyor. En düşük 25 TL en yüksek 300 TL olarak alıcı buluyor" dedi.

Yorumlar (0)