Sinan Oğan, Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı

ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunda hangi adayı destekleyeceğini açıkladı. Parlamentoda Cumhur İttifakı'nın üstünlük sağladığını ve Millet İttifakı'nın istikrar hakkını ıskaladığını kaydeden Oğan, 28 Mayıs'taki ikinci turda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini bildirdi.

GÜNDEM 22.05.2023, 17:17 22.05.2023, 17:57 Hakan Öksüz
Sinan Oğan, Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı

14 Mayıs'taki Cumhurbaşkanı Seçim'nde yüzde 5.17 oy alan ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı Sinan Oğan, 28 Mayıs Pazar günü yapılacak ikinci tur seçimleri öncesi hangi adayı destekleyeceğini açıklıyor. İşte Oğan'ı konuşması:

"3 yıl önce bir yola çıktık. Türk milliyetçilerini temsil edecek bir aday olmazsa onları yalnız bırakmayacağımızı söyledik. Türk milliyetçisi bir aday çıkmayınca çalışmalarımıza hız kazandırdık. 11 Mart'ta Ata İttifakı'nın adayı olarak ilan edildik. Bazı kesimler, 1 aylık çalışmayla yüzde 5.17 oy almamız karşısında şaşkın. Şunu göremiyorlar. Biz 3 yıldır çalışıyorduk."

"Seçime girmeseydik ilk turda bitecekti"

"Çekilmemiz halinde seçimin ilk turda biteceğini herkes anlamıştır. Zor şartlarda seçime girdik. Adil olmayan şartlarda yarıştık. Hükümet ve belediye imkanlarımız yoktu. Büyük bir mücadele ortaya koyduk. Ülkeyi yönetme arzumuz elbette var. Bu hedefimiz doğrultusunda Türk milliyetçiliği ve Atatürkçülük, Türkiye'nin gündemi haline geldi. PKK, FETÖ ve Hizbullah gibi terör örgütlerinin, Türk siyasetini esir almalarını engelledik." 

"Millet İttifakı, istikrar hakkını ıskaladı"

"Cumhur İttifakı, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde parlamento çoğunluğunu aldı. Millet İttifakı, istikrar hakkını ıskaladı. Siyasetimizin temeli, milletimizin bekasıdır. Terör örgütleriyle mücadeleye devam edilecektir. Sığınmacıların güven içinde gönderilebilmesi için şartlar zorlanacaktır." 

"Sayın Erdoğan'ı destekleyeceğiz"

"28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur seçimi öncesi iki adayla da görüştük. Kırmızı çizgilerimizi anlattık. Seçimin ikinci turunda destekleyeceğimiz isim, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. İttifakımızın bileşenlerini de Sayın Erdoğan'a oy vermeye davet ediyorum."

Yorumlar (0)