Sinan Oğan'dan videolu paylaşım: Bize saldırdılar!

Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde seçim otobüslerine HDP'liler tarafından saldırı yapıldığını açıkladı. Görüntüleri Twitter'dan paylaşan Oğan, "Sevgili Kemal Kılıçdaroğlu'nun destekçilerine sesleniyorum. Bu saldırıyı da HDP'yi de kınayın." dedi.

GÜNDEM 08.05.2023, 15:58 09.05.2023, 09:56 Hakan Öksüz
Sinan Oğan'dan videolu paylaşım: Bize saldırdılar!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum'da yaptığı konuşma sırasında yapılan taşlı saldırının ardından gerilim arttı. Bir saldırı da Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olan Sinan Oğan'ın seçim otobüsüne yapıldı.

"Saldırganlar, otobüsümüzü durdurmaya çalıştı"

Sinan Oğan, saldırı hakkında sosyal medyadan açıklamada bulundu. Seçim otobüsüne, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde saldırı yapıldığını kaydeden Oğan, "Saldırıyı HDP'liler düzenledi. Kara değiştirip Ankara'ya uçakla dönme kararı almıştık. Yoksa saldırıya uğrayan otobüsün içinde biz de bulunacaktık. Seçim otobüsümüzde hasar oluştu. Saldırganlar, otobüsümüzü durdurmaya çalıştı ancak aracımız hızlandı ve barikatı aştı." ifadelerini kullandı.

"Saldırıyı duyurmayacaktım ama..."

Saldırıya uğrayan seçim otobüsünü Twitter'dan paylaşan Oğan, "Otobüsün içinde benim olduğumu zannetmişler. Saldırıyı duyurmayacaktım ama bazı trol hesaplar, Erzurum'daki taşlı saldırı üzerinden bizi yargılamaya uğraşıyor. Bu provokasyonu kullanarak seçimden çekilmem yolunda baskı yapıyorlar. Sevgili Kemal Kılıçdaroğlu'nun destekçilerine sesleniyorum. Bu saldırıyı da HDP'yi de kınayın." açıklamasında bulundu. 

Yorumlar (0)