Sinan Ateş suikastı: Tolgahan D. üçüncü defa gözaltına alındı

Sinan Ateş cinayeti incelemesinde yeni bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz günlerde iki defa gözaltına alınan ve serbest bırakılan Tolgahan D. tekrar gözaltına alındı.

GÜNDEM 25.01.2023, 11:12 26.01.2023, 08:49
Sinan Ateş suikastı: Tolgahan D. üçüncü defa gözaltına alındı

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine dair soruşturma devam ediyor. Söz konusu olay ile ilgili yeni bir gelişme meydana geldi. Cinayetin tetikçisi olduğu öne sürülen zanlıyı Ankara dışına götürdüğü ifade edilen ve daha öncesinde iki defa gözaltına alınarak serbest bırakılan Tolgahan D., üçüncü defa gözaltına alındı.

Elde edilen kanıtlar yeniden gözaltı kararı verdirdi

Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Durdu Özer idaresinde gerçekleştirilen soruşturma çerçevesinde elde edilen yeni kanıtlar noktasında Tolgahan D.'nin yeniden gözaltına alındığı belirtildi. Tolgahan D. ile beraber biri avukat olmak üzere 2 zanlı daha gözaltına alındı.

Ne olmuştu?

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Sinan Ateş, Ankara’da 30 Aralık günü uğradığı silahlı saldırının ardından yaşamını yitirdi. Ateş’in cinayetine dair incelemede ilk gözaltılar suikastın bir gün sonrasında gerçekleşti. Valilik tarafından yapılan açıklamada cinayet zanlılarından olduğu ifade edilen 1 kişi ve olayla bağlantılı olduğu belirlenen 2 kişi olmak üzere toplamda 3 kişinin gözaltına alındığı ifade edilmişti.

Yorumlar (0)