"Şimdiki aklım olsa HDP'nin önünden geçmem!"

Bölücü terör örgütü PKK'dan kaçıp devlete sığınan K.M. yaşadıklarını anlattı.

GÜNDEM 27.08.2020, 10:31 27.08.2020, 16:19

Bölücü terör örgütü PKK'dan kaçarak devlete sığınan K.M, örgüte katılmış olmaktan dolayı büyük pişmanlık yaşadığını söyledi.

Bölücü terör örgütü PKK'nın çirkin yüzünü görünce pişman olan ve bir fırsatı değerlendirerek Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığının çalışmasıyla güvenlik güçlerine teslim olan M.K. yaşadıklarını anlattı.

Ailevi bazı sıkıntılar yaşadığını ve kurtuluşun yolunun örgüte katılmaktan geçtiğini düşündüğünü belirten M.K, yaptıklarının tamamen cehalet olduğunu, örgütün gerçek yüzünü gördüğü gün aklının başına geldiğini ancak PKK'nın örgütten kaçışlara engel olmak için aldığı önlemlerden korktuğu için kaçamadığını söyledi.

PKK'ya katılmak için HDP'ye gitmiş!

Örgüte katılmak için HDP Diyarbakır il binasına gittiğini ve girişte güvenlik görevlisine yetkili biriyle görüşmek istediğini söylediğini belirten M.K, kendisiyle birlikte 3 gencin daha yetkili kişiyle görüştüğünü ve ertesi gün söylenen noktaya giderek bir sivil araç tarafından alındıklarını anlattı.

Sivil aracın bıraktığı bir evde 2 gece kaldıklarını ve sabah gelen 2 teröristin kendilerini alıp kırsala götürdüğünü belirten M.K şunları söyledi:

"Kamptaki kıdemli teröristler, kendileri açısından teslim olmak için geç olduğunu düşünüyorlar. Yeni gelenleri ya da suça karışmamış olanları da kaçırmamak, kendilerinin yanında tutabilmek için çeşitli yöntemleri var. Sizi ağır suça bulaştırarak teslim olmanızı imkansız hale getirmek istiyorlar. Elinize silah verip, 'Gidin şurayı tarayın' diyorlar. Dediklerini yapmazsan infaz ile tehdit ediyorlar. Yaparsan, 'Artık ağır suçlusun, gidip teslim olursanız hayatınız biter' diyorlar."

"Operasyonlar psikolojimizi bozdu"

Güvenlik güçlerinin artık kesintisiz operasyon yaptığını ve bu yüzden PKK'lı teröristlerin girdikleri yer altındaki ufacık barınaklarda haftalarca kaldıklarını anlatan M.K, "Küçücük mağaranın içinde olmak fiziksel olarak da psikolojik olarak da herkesi bitirdi. Bünyeniz dayanmıyor. Engebeli ve keskin taşların olduğu arazilerde ayaklarımız sürekli kanıyordu. Dayanacak gücümüz kalmamıştı. Çok pişmandık. Kaçıp kurtulmak istiyorduk. Ama infazdan korkuyorduk. Eski teröristlerle beraber sıkça yer değiştiriyorduk. Bir gün başımızda bulunan yetkili iki terörist keşfe çıktı ve bizi bir noktaya bıraktı. Yanımızda, dağa gelirken üzerimizde olan kıyfatler vardı. Çantadan çıkarıp giydim ve kaçmak için hızla koşmaya başladım. Bölgeyi bilmediğim için rastgele koştum. Çok uzun süren bir koşuş oldu. Sonunda yerleşim yerlerini olduğu bir yere geldim. Sonra buraya kadar ulaştım." dedi.

"HDP binası hayatımı kararttı"

Annelere ve babalara seslenen M.K, "Lütfen çocuklarınıza sahip çıkın. Onlarla konuşun, onları dinleyin. Dertlerini anlatsınlar size. Çıkmaza düşüp, o cehaletle kendilerini dağlara atmasınlar" diyerek şu ifadeleri kullandı:

"Büyük cahillikti örgüte katılmak. Şimdiki aklım olsa değil PKK'ya katılmak, HDP Diyarbakır il binasının önünden bile geçmezdim. O bina benim hayatımı kararttı. PKK'ya katılım demek ömür boyu orada hapis kalmak demek. O kadar uzun bir ömür de değil. Sonu ölüm. Devlete sığınsınlar. Örgütten kaçmak için bir yol bulsunlar. Bizi bir sürü yalanla korkuttular. Teslim olursak bize işkence yapılacağını, öldürüleceğimizi anlattılar. Teslim oldum. İfadem alınırken bile bana o kadar iyi davrandılar ki. Çok iyiyim. Örgüte katıldığım için büyük pişmanlık duyuyorum. Ama artık huzurluyum."

Diyarbakır annelerinin eylemlerine de destek veren M.K, "Diyarbakır'daki annelerin eylemlerini sonuna kadar destekliyorum. Ben dağdayken annem orada bitap halde olsaydı kendimi çok kötü hissederdim. Annemi orada görmek bile benim için örgütten kaçma sebebi olurdu. Evlatlarını örgütün elinden kurtarmak istiyorlar." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)