Silivri’de gübre sahtekarlığı! Piyasaya sürmeden yakalandı

İstanbul İl Jandarma Komutanlığına bağlı bulunan Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) birimleri, şüpheli bir şahsın, Silivri'de bulunan bir depoda tarım alanında kullanıldığı belirlenen birden fazla miktarda gübreyi stokladığı ihbarını aldı.

GÜNDEM 05.05.2022, 14:07 06.05.2022, 09:27
Silivri’de gübre sahtekarlığı! Piyasaya sürmeden yakalandı

Birimler tarafından gerçekleştirilen incelemede, şüpheli kişinin ucuz şekillerle satın alımını yaptığı lisans süresini aşmış olan gübreleri, piyasada daha yüksek fiyata satılan farklı bir lisanslı ürünün ambalajıyla kaplayarak satışa sunduğu belirlendi.

112 ton organik gübre ele geçirildi

İhbar edilen depoya baskın düzenleyen jandarma birimleri lisansı ve tescil belgesi bulunmayan 112 ton organik gübre buldu. Gübrelerin paketlerinin üzerinde ki ambalajların ve barkotların gerçek olmadığı belirlendi. Satışı yapılan gübrelerin, farklı bir lisanslı gübre şirketinin ambalajlarıyla kaplanıp o şekilde içleri doldurulduktan sonrasında hazır hale getirildiği anlaşıldı.

Satışını yapmak için uğrayan şüpheli lisans süresi geçmiş, kalitesiz ve ucuz gübreyi piyasaya normal fiyatından daha yüksek olacak şekilde satarak haksız getiri elde etmeyi amaçladığı belirtilirken, zanlıya idari para cezası verildi.

Yorumlar (0)