'Şikede kumpas' davasının firari sanığı tutuklandı

FETÖ'nün (Fetullahçı Terör Örgütü) avukatlık yapılanmasına dair soruşturma çerçevesinde Eyüpsultan'daki bir gaybubet evinde yakalanan ve 'Şikede kumpas' davasının firari sanığı olan Cemalettin Mutlu ile kardeşi Veli Mutlu tutuklandı.

GÜNDEM 18.09.2021, 20:34 19.09.2021, 17:23
'Şikede kumpas' davasının firari sanığı  tutuklandı

Edinilen bilgiye göre, FETÖ'nün firari üyelerinin yakalanmasına yönelik sürdürülen çalışmalar çerçevesinde Eyüpsultan’daki bir gaybubet evine düzenlenen operasyonda, örgütün avukatlar yapılanmasında da bulunan firari avukat Cemalettin Mutlu ile kardeşi Veli Mutlu yakalandı.

Adreste gerçekleştirilen aramada, çok sayıda dijital malzeme ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Tutuklandılar

Söz konusu davanın firari sanığı olan Cemalettin Mutlu'nun, FETÖ üyeleri tarafından gerçekleştirilen 'Şantaj ve Fuhuş Askeri Casusluk, Amirallere Suikast, Poyrazköy' gibi kumpas soruşturmalarında yer alan Nazmi Ardıç, Mutlu Ekizoğlu, Tufan Ergüder, Ömer Köse ve Yurt Atayün'ün de aralarında bulunduğu çok sayıda emniyet personelinin bir dönem avukatlığını yaptığı belirtildi.

Veli Mutlu'nun ise Samsun 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından arandığı ve halihazırda FETÖ güncel yapılanmasında öğrenci faaliyetlerinde sorumlu seviyede faaliyet yürüttüğü belirtildi.

Avukat Cemalettin Mutlu ile kardeşi Veli Mutlu, polis merkezindeki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

Yorumlar (0)