Siirt’te köylüler uykusuz! Yer altından gelen ürkütücü sesler korkutuyor

Siirt’in merkez ilçesine bağlı olan Meydandere köyünde gece vakitlerinde yer altından duyulan sesler köy sakinlerini huzursuz ediyor. Duyduklarının patlama sesine benzediğini ifade eden vatandaşlar, seslerin asıl sebebinin bulunması için yardım bekliyor.

GÜNDEM 31.07.2022, 16:15
Siirt’te köylüler uykusuz! Yer altından gelen ürkütücü sesler korkutuyor

İki hafta kadar bir süredir Siirt merkeze bağlı Meydandere köyünde yer altından çıkan garip sesler köy sakinlerini korkutuyor. Gece ani bir şekilde ses geldiğini aktaran köylüler, sesin ana kaynağının bulunması adına yetkililerden yardım bekliyor.

“Köydeki her şey sallanıyor”

Yer altından yüzeye kadar ulaşan seslerin vatandaşları korkuttuğunu ifade eden Meydandere Köyü Muhtarı Necmettin Baykara, “İki haftadır burada bazı problemler meydana geliyor. Köyün altından mayın patlıyormuş gibi sesler geliyor. Çok garip sesler. O sırada tüm köy sakinleri de tedirginlik yaşıyor. Köydeki her yer sallanıyor, yaşanan sallantıdan dolayı herkes korkuyor. Gece herkes yataklarına çekiliyor, saat 2 sıralarında birden mayın sesi geliyor. Burada yaşayan herkes korkudan yataklarından fırladı. Şu an tüm köy halkı olarak endişe içindeyiz. 2-3 defa oldu, herkes rahatlıkla işitiyor. Bunun asıl sebebi nedir, öğrenmek istiyoruz” dedi.

“Derin bir patlamadan korkuyoruz”

Köy sakinlerinin ve kendisinin endişe içerisinde olduğunu bu yüzden geceleri nöbet tutmaya başladığını aktaran vatandaşlardan Sabri Yıldırım, “Şu anda 72 yaşındayım. Bu zamana kadar bu şekilde bir ses duymadım. Gece yarısı başlıyor çoğunlukla mesela saat 12.00'de, 01.00'de, 02.00'de aşağıdan yukarı doğru derin bir ses yükseliyor. Bütün köy halkı sesin kendi evinin altından geldiğini söylüyor. Herkes ses duyunca evden kaçıyor, sonra geri dönüp eve bakıyorlar ancak evlerinde de hiçbir şey gözükmüyor. Demem o ki bu ses çok korkunç bir etki gösteriyor. Gece uyuyamıyoruz. Köy sakinleri çok tedirgin. Çocuk büyük fark etmiyor. Herkes 'Bu sesler ne olacak?' diyor. Şu an herkes derin bir patlama yaşanmasından korkuyor” diye konuştu.

170 hane korku dolu akşamlar yaşıyor

Köy sakinlerinden İbrahim Şen ise, “Patlama sesi gecenin 00.00’larında meydana geldi. Herkes uykusundan fırladı, evler titredi, kendilerini hızla dışarı attılar. İnsanlar ‘Bu ses nedir’ diye bağırmaya başladı. Birçok kişi korkudan uykusuna dönemedi. İki defa oldu, artık vatandaşlar korkudan uyuyamıyor. Toplamda iki defa sallandılar. Şu an için 170 hane endişelerinden gece boyunca uyuyamıyor. Bu gürültü tam olarak yerin altından bize ulaşıyor. Korkulacak şiddette bir ses duyuyoruz. Bu duruma bir çıkar yol bulmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)