Siirt’te bir kişi çekilen röntgeni beğenmeyince doktoru darp etti

Siirt’te hastanede çekilen röntgeni beğenmeyen bir kişi, doktoru darp etti. Gözaltına alınan zanlının yüzde 67 zihinsel engelli raporu bulunduğu ortaya çıkınca savcılık tarafından serbest bırakıldı.

GÜNDEM 06.06.2022, 16:14 07.06.2022, 09:36
Siirt’te bir kişi çekilen röntgeni beğenmeyince doktoru darp etti

Siirt'te halsizlik sorunlarıyla hastaneye giden bir hasta, doktorun çektiği röntgeni beğenmediğini söyleyerek bütün vücudunun röntgenini talep etti. Bir anda sinirlenerek tartışmaya giren kişi, daha sonra doktora saldırdı. Güvenlik kamerasına anbean yansıyan olayda, gözaltına alınan zanlının yüzde 67 zihinsel engelli raporunun bulunduğu meydana çıktı.

Röntgeni beğenmedi, saldırdı

Hadise, Kurtalan Devlet Hastanesinde meydana geldi. Halsizlik sorunlarıyla hastaneye giden M.T., Dr. Vedat Oran tarafından muayeneye alındı. Yapılan muayene sonrasında hastadan kan tahlilleri ve röntgen çekilmesi istendi. İşlemlerinin sonrasında Dr. Vedat Oran'ın yanına giden M.T., söylenenlere göre, “Ben senden tüm vücudumun röntgenini istemiştim, ne diye çekmedin?” diyerek tartışma başlattı. Dr. Oran da hastasının bu talebine karşı, “İsteğiniz mümkün değil, maalesef” diyerek yanıt verdi. Bunun durumun üzerine öfkelenen M.T., doktoru darp etmeye başladı. Güvenliklerin personellerinin ve meslektaşlarının odaya girmesiyle birlikte Dr. Oran, saldırgan M.T.'nin saldırısından uzaklaştırıldı.

Engelli raporu gerekçesiyle serbest bırakıldı

Güvenlik kamerasına anbean yansıyan olayda, Dr. Vedat Oran'ın da konuyla ilgili şikayetçi olması üzerine M.T. gözaltına alındı. M.T., yüzde 67 zihinsel engelli raporu olduğu sebebiyle bu sabah işlemlerinin sonrasında adli kontrol şartı sağlanarak serbest bırakıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuyla alakalı açıklama yaptı

Bakan Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı paylaşımda, "Kurtalan'da meydana gelen şiddet olayı nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığının verdiği karardan farklı sonuçlar çıkarılmamalıdır. Verilen kararı saygıyla karşılamalıyız" şeklinde ifade etti.

Yorumlar (0)