Siirt'te mayın patladı: 1 asker şehit 1 asker yaralı

Siirt'in Pervari ilçesindeki kırsal alana döşenen mayının patlaması ile yaralanan 2 askerden 1'i şehit oldu.

GÜNDEM 31.05.2022, 17:17 01.06.2022, 10:22
Siirt'te mayın patladı: 1 asker şehit 1 asker yaralı

Siirt'tin Pervari ilçesindeki Sarıyaprak köyü yakınında güvenlik güçleri tarafından yapılan arazi arama-tarama faaliyetinde, PKK terör örgütü üyelerinin yola mayın döşediği tespit edildi. Mayınların temizlenmesi için müdahale edildiği sırada, patlama meydana geldi ve yaralanan 2 askerden 1’i şehit oldu.

Uzman Çavuş Ercan Özcan şehit oldu

Pervari ilçesi kırsalındaki yola döşenen mayınların temizlendiği sırada yaşanan patlamada yaralanan iki askerden jandarma Uzman Çavuş Ercan Özcan, sevk edildiği Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık ekiplerinin yaptığı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve şehit oldu. Ercan Özcan'ın cenazesi, düzenlenecek olan törenin ardından memleketine gönderilecek.

Patlamada yaralanan diğer askerin tedavisi ise devam ediyor.

Siirt Valisi, patlamaya ilişkin açıklama yaptı

Siirt'e sevk edilen yaralı askeri ziyaret için hastaneye gelen Vali Osman Hacıbektaşoğlu, çıkışta basın mensuplarına açıklama yaptı. Vali Hacıbekteşoğlu, "Pervari Sarıyaprak köyünün yoluna bölücü terör örgütünün mayın döşediği ekiplerimiz tarafından tespit edildi. Mayınların temizlenmesi için müdahale ederken patlama oldu ve yaralanan 2 arkadaşımızdan 1’i şehit oldu. Yaralı askerimizin tedavisi devam ediyor. Allah şifalar versin" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)