Şiddetli depremin ardından kritik karar: Valilerin görev yerleri değiştirildi

Kahramanmaraş merkezli 7,4 şiddetindeki depremin ardından, deprem koordinasyonu için bölge valilerinin görev yerleri değişti.

GÜNDEM 06.02.2023, 07:16 06.02.2023, 09:49
Şiddetli depremin ardından kritik karar: Valilerin görev yerleri değiştirildi

Kahramanmaraş'ın ilçesi Pazarcık merkezli 7,4 şiddetinde gerçekleşen depremin sonrasında bölgede artçı sarsıntılar sürüyor. Depremin şiddeti Hatay, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep, Osmaniye, Adana, Diyarbakır, Kilis ve Kahramanmaraş’ı da etkisi altına aldı. Depremin hissedildiği kentlerde yıkılan binalarda arama ve kurtarma çalışmaları sürdürülüyor.

Yeni görevlendirmeler belli oldu

7,4 şiddetindeki depremin sonrasında koordinasyon adına bazı kentlerin valiliklerine diğer kentlerde görevlendirmeler sağlandı.

Sivas valisi Malatya’ya, Bingöl valisi Osmaniye’ye, Tunceli valisi Adıyaman’a, Mardin valisi Gaziantep’e, Mersin valisi Hatay’a ve Kayseri valisi Kahramanmaraş’a görevlendirildi. Bölgelerde valiler tarafından koordinasyon sağlandığı ve arama-kurtarma çalışmalarının sürdürüldüğü ifade edildi. Enkaz altında kalanların kurtarılması için faaliyetler devam ederken, yaralananlar hastanelerde tedavi altına alındı.

Yorumlar (0)