Siber saldırganlar gene Yemeksepeti’ni hedef aldı

Online yemek sipariş sitesi Yemeksepeti yine siber saldırganların hedefi oldu. Yaptıkları açıklamada, herhangi bir veri ihlali ya da hırsızlığı tespit etmediklerini söyleyen yetkililer; ayrıca saldırganların fidye talebini de geri çevirdiklerini söyledi.

GÜNDEM 16.11.2021, 10:59
Siber saldırganlar gene Yemeksepeti’ni hedef aldı

Bundan 8 ay kadar önce yine kamuoyunda hacklendiği haberi ile yer alan Yemeksepeti, herhangi bir veri ihlali veya hırsızlığın olup olmadığının uzmanlar tarafından en ince detayına kadar araştırıldığını ve şu ana kadar herhangi bir olumsuzluğa rastlamadıklarını bildirdi.

Fidye istendi

Şirket kendi sosyal medya hesabında bir açıklama yayınladı. Açıklamada; “Bazı kötü niyetli kimseler, kaynağı belirsiz bazı verileri şirketimiz Yemeksepeti ile ilişkilendirerek bize bunları yayınlayacakları tehdidiyle ulaşarak fidye istemişlerdir. Biz Yemeksepeti olarak bu tip yasal olmayan talepleri değerlendirmeye bile almamızın mümkün olamayacağını söyleyerek, bütün resmi kurumları konuyla ilgili bilgilendirdiğimizi ve yasal süreci de başlattığımızı söylemek isteriz” denildi.

Şeffaf bir süreç yürütülecek

Ayrıca açıklamada, "Yemeksepeti olarak kullanıcılarımızın verilerini korumanın birincil öncelik olarak gördüğümüzü ve güvenlik tedbirlerini en üst düzeyde aldığımızı bildiririz. Bir veri hırsızlığı yaşanması durumunda da yapılacak olanlar kanunlarla belirlenmiş olup firma olarak şimdiye kadar yaptığımız gibi şeffaf ve kanunlara uygun bir süreç yürüteceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadeleri yer aldı.

Yemeksepeti daha önce 25 Mart 2021 tarihinde hacklenmişti. Siber saldırganlar kullanıcılara ait birçok veriyi ele geçirmiş, şirket de kart bilgilerinin güvende olduğu açıklamasını yapmıştı.

Yorumlar (0)