Siber dolandırıcılık operasyonu: İstanbul merkezli 11 ilde 55 gözaltı kararı

Siber dolandırıcılık çalışmalarına hız kesmeden devam eden ekipler, İstanbul merkezli 11 kentte eş zamanlı operasyon düzenledi.

GÜNDEM 11.11.2022, 10:04 11.11.2022, 10:09
Siber dolandırıcılık operasyonu: İstanbul merkezli 11 ilde 55 gözaltı kararı

Siber dolandırıcılıkların önüne geçmek için çalışmalarına devam eden ekipler, 11 kentte eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. 8 ay devam eden fiziki ve teknik takibin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi, 55 kişi için gözaltı kararı aldı.

Kendilerini banka personeli gibi gösterdiler

Gerçekleştirilen incelemelerin sonrasında, kendilerini kredi veya banka kurumu personeli gibi tanıtan zanlıların, mağdur insanların hesaplarında şüpheli hareketler görüldüğü, hesaba dolandırıcılık parası geldiği, banka bilgilerinin başka kişilerin eline geçtiği, farklı kişiler tarafından hesaplara para yollandığı gibi farklı şekillerde aldatıcı bilgiler üzerinden arama sağlayarak, kendilerine para göndermelerini ya da direkt banka bilgilerini ele geçirdiklerini sağladıkları tespit edildi.

İlan paylaştılar, parasını aldıkları ürünü yollamadılar

Öte yandan şüphelilerin, özellikle cep telefonu ve birbirinden farklı elektronik aletleri, kendilerini polis, öğretmen ya da doktor gibi göstererek ilana koydukları, daha sonra bu ürünlerin satışını gerçekleştirerek parasını aldıkları alıcılara ise cihazları yollamadıkları tespit edildi.

Suç örgütü mensuplarının 61 kişiyi mağdur ettikleri, söz konusu vatandaşlardan aldıkları 6 milyon 297 bin 431 lira ise menfaat sağladıkları, 540 bin 117 liralık dolandırıcılık faaliyetinin ise durdurulduğu belirlendi.

Özel harekat polisleri tarafından da destek sağlanan operasyon kapsamında 55 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği belirlendi. Birden fazla adreste gerçekleştirilen aramalarda para, ziynet eşyası ve dijital materyaller ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

Yorumlar (0)