SGK'dan önemli uyarı: Adres bilgilerinizi güncelleyin

Yurttaşların sağlık hizmetlerine ulaşmada herhangi bir problem yaşamamaları ve çok daha iyi hizmet almaları için adres bilgilerini güncellemeleri gerektiği belirtiliyor.

GÜNDEM 02.02.2022, 21:01 03.02.2022, 16:49
SGK'dan önemli uyarı: Adres bilgilerinizi güncelleyin

Genel Sağlık Sigortası ve Sosyal Sigortalar Kanunu'na göre, bireylerin SGK'nın (Sosyal Güvenlik Kurumu) vermiş olduğu hizmetlerden faydalanabilmesi için ülkemizde ikamet etmeleri gerekiyor.

GSS'ye (Genel Sağlık Sigortası) ait olan hak sahipliği işlemleri, bireylerin ülkemizde ikamet ettiğine ilişkin Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün AKS'sinde (Adres Kayıt Sistemi) bulunan bilgileri esas almak üzere gerçekleştiriliyor. 

e-Devlet üzerinden güncellenebiliyor

GSS'li sayılanların sağlık aktivasyon işlemleri üzerindeki sistemsel düzenlemeler, dijital ortamdaki AKS adres bilgilerinin kontrol edilmesinden sonra gerçekleştirileceğinden dolayı, bireylerin adres bilgilerini güncellemesi gerektiği belirtiliyor.

Sağlık hizmetlerinden faydalanmak isteyenler, adres kaydı güncelleme adımlarını e-Devlet sistemi üzerinden veyahut en yakın nüfus müdürlüklerinden birine giderek yaptırabiliyor. Söz konusu bilgileri güncellemeyen yurttaşlar, SGK’nın vermiş olduğu sağlık hizmetlerinden faydalanamayacak.

Yorumlar (0)