Sezgin Baran Korkmaz'ın iadesi için süreç başlatıldı

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ceyhun, Avusturya'da tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz'ın Türkiye'ye iadesi için sürecin başlatıldığını bildirdi.

GÜNDEM 20.06.2021, 18:28
Sezgin Baran Korkmaz'ın iadesi için süreç başlatıldı

Dün akşam saatlerinde Avusturya'da tutuklanan firari Sezgin Baran Korkmaz'ın iadesine dair ilk adım atıldı.

Ülkemizin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Sezgin Baran Korkmaz’ın gözaltına alınmasına ilişkin olarak gerçekleştirdiği açıklamada, “İade işlemleri için süreci 19 Haziran tarihi ile başlatmış durumdayız.” sözlerini sarf etti.

Hakim karşısına çıkacak

Büyükelçi Ceyhun, “Bahse konu şahıs dün, 19 Haziran günü başkent Viyana’dan yaklaşık olarak 260 kilometre uzaklıkta bulunan bir kasabada gözaltına alındı. Kendisi akşama doğru Viyana’ya getirildi. Halihazırda Viyana Eyalet Ceza Mahkemesi’nde bulunmaktadır. An itibarıyla hakim karşısına çıkmayı beklemektedir. Kurallar gereğince, doğal akış gereğince yarın hakim karşısına çıkması büyük bir olasılık.” dedi.

Hakkında ABD ve Türkiye tarafından kırmızı bülten çıkarılan SBK Holding kurucusu firari Sezgin Baran Korkmaz, dün ABD'nin istemiyle Avusturya'da yakalanarak tutuklanmıştı.

Geçtiğimiz 5 Aralık'ta yurt dışına çıkmıştı

Hakkında Interpol'ün kırmızı bülten ile arama kararı bulunan Korkmaz'ın 5 Aralık 2020 tarihinde yurt dışına çıktığı İstanbul Havaalanı'nın güvenlik kamerası kayıtlarından tespit edilmişti.

132 milyon dolar kara para akladığı tespit edilmişti

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, SBK Holding ve alt firmalarında yönetici olarak görev yapan 19 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, İstanbul merkezli 4 kentte gerçekleştirilen operasyonda, şüphelilerden 11'i gözaltına alınmıştı.

Sezgin Baran Korkmaz'ın da aralarında olduğu 8 şüphelinin ise yurt dışına çıktığı belirlenmişti.

MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurulu) ve Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı, geçtiğimiz yıl SBK Holding ve holdinge bağlı 6 firmanın hesaplarında gerçekleştirdiği incelemelerde, 132 milyon dolar (1 milyar 155 milyon lira) kara para aklandığını tespit etmişti.

Yorumlar (0)