Seyyar sandıklar yaşlı ve hastalara ulaştı

Türkiye’de cumhurbaşkanlığı seçimleri için oy verme işlemleri başladı. Bu noktada hasta ya da engeli sebebiyle oy vermeye gidemeyen vatandaşların evine seyyar sandıklar götürüldü.

GÜNDEM 28.05.2023, 10:32 28.05.2023, 20:31
Seyyar sandıklar yaşlı ve hastalara ulaştı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tur için oy verme işlemleri başladı. Hasta ya da engelli vatandaşların oy kullanabilmesi için seyyar sandıklar faaliyete sokuldu. Seçmenlerin evlerine götürülen sandıklarda oy kullanmaya başladı

Adıyaman

Adıyaman İl Seçim Kurulu görevlileri, İmamağa ve Bahçelievler mahallelerinde engeli ya da hastalığı sebebiyle oy kullanmaya gidemeyen kişilerin evlerine seyyar sandık götürdü.

Rahatsızlığı nedeniyle oy kullanmaya gidemediğini ifade eden 18 yaşındaki Sümeyye Şahin, evine gelen görevlilere minnettar olduğunu iletti.

90 yaşında olan Osman Erdil ise oy kullanmak için okula gideceğini dile getirerek sandık görevlilerine hizmetleri için teşekkür etti.

Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne

Kırklareli’nin Karakaş Mahallesi'nde oturan ve oy kullanmaya gidemeyen 94 yaşındaki Veli Akıncıoğlu'nun evine Kırklareli İl Seçim Kurulu görevlileri tarafından seyyar sandık taşındı.

Tekirdağ'da engelli ya da hastalığı sebebiyle sandık başına gitmekte zorluk çeken vatandaşlar, "seyyar sandık" uygulamasından yararlanarak oylarını verdi. Tekirdağ merkezde sandığa erişim imkanı olmayan 13 seçmen "seyyar sandık" uygulamasından yararlanacak.

Edirne'de de engeli ya da hastalığı sebebiyle sandık erişimi olmayan seçmenler, "seyyar sandık" uygulamasından yararlanarak oylarını veriyor.

Yorumlar (0)