Seyhan Belediyesi’nde skandal! Terörist yakınlarının işe alındığı ortaya çıktı

Adana’da PKK ve alt oluşumlarına yönelik operasyonlarına devam eden İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Seyhan Belediyesi Başkan Yardımcısı Funda Buyruk ile ilgili skandal bir gerçeği ortaya çıkardı. 

GÜNDEM 28.06.2022, 13:09 29.06.2022, 09:31
Seyhan Belediyesi’nde skandal! Terörist yakınlarının işe alındığı ortaya çıktı

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK ve alt oluşumlarının sözde Çukurova teşkilatlanmasına yönelik büyük bir operasyona imza attı. Gerçekleştirilen istihbarat bilgileri sonucunda Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Buyruk’un terörist yakınlarına belediye bünyesinde iş verdiği tespit edildi. 

İstihbarat çalışmaları neticesinde 38 kişi belirlendi

Terör örgütünün sözde Çukurova yapılanmasına yönelik uzun süredir teknik ve fiziki takibe devam eden İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gerçekleştirilen istihbarat çalışmaları neticesinde; HDP Adana il eş başkanları Helin Kaya ve Mehmet Karakış, örgütün sözde Türkiye sözcüsü Ayşe Irmak, Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Funda Buyruk, sözde Çukurova sorumlusu Mehmet S. ve sözde yapılanmanın kadın sorumlusu Emetullah A.’nın de aralarında bulunduğu toplam 38 kişiyi belirledi.

Çocuklara ideolojik eğitim verdikleri ortaya çıktı

PKK’dan gelen direktifler doğrusunda bölgesel yapılanma çalışması içinde olduğu tespit edilen şüphelilerin, bu doğrultuda dağa eleman kazandırabilmek amacıyla özellikle küçük yaştaki çocuklara ideolojik eğitim verdiği belirlendi. Öte yandan yapılanma bünyesinde yer alan zanlıların terör eylemleri konusunda da çeşitli planlar hazırladıkları kaydedildi. 

36 kişi yakalanarak gözaltına alındı

İstihbarat çalışmaları ile belirlenen şüphelilerin yakalanmasına yönelik şafak operasyonu gerçekleştiren ekipler, Adana’nın yanı sıra Mersin, Van, Diyarbakır ve Mardin’de de eş zamanlı baskınlar düzenledi. Koçbaşı ile kapıları kırarak evlere giren terörle mücadele ekipleri, aralarında Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Funda Buyruk’un da yer aldığı toplam 36 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. 

2 şüpheli daha aranıyor

Gerçekleştirilen incelemeler çerçevesinde Funda Buyruk’un terörist yakınlarını belediye bünyesinde işe aldırdığı tespit edildi. Öte yandan Buyruk’un, PKK’nın sözde üst düzey sorumluları ile de sürekli irtibat halinde olduğu ve aldığı talimatlar doğrultusunda hareket ettiği saptandı. Operasyon kapsamında firari olan 2 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.

Yorumlar (0)