Seyahat yasağı kalktı, İstanbul’dan Çin’e ilk uçuş gerçekleşti

Koronavirüs pandemisinin sonrasında Mart 2020'de başlattığı seyahat yasağını 8 Ocak günü kaldıran Çin’e Türkiye’den ilk uçuş yapıldı.

GÜNDEM 10.01.2023, 15:44
Seyahat yasağı kalktı, İstanbul’dan Çin’e ilk uçuş gerçekleşti

Geçtiğimiz aylarda koronavirüs kısıtlamalarını gevşeten daha sonra ise uluslararası seyahat yasağını kaldıran Çin’e Türkiye’den ilk tarifeli sefer gerçekleştirildi.

Tören yapıldı, çikolata ikram edildi

Çin havayolu firması China Southern Airlines, salgının sonrasında 240 yolcusu ile İstanbul'dan Guangzhou şehrine ilk uçuşunu yaptı. Bilet işlemlerini gerçekleştiren yolculara, havaalanında çikolata ikram edildi. Yolcuların uçağa geçiş sırasında ilk uçuş sebebiyle tören yapıldı. Törende açıklamada bulunan China Southern Airlines Türkiye Genel Müdürü Wen Demei, İstanbul'dan Guangzhou'ya yapılan uçuştan duyduğu mutluluğu ifade etti.

“Köprü kuracağız”

İş ortaklarına ve İstanbul Havalimanı işletmesine teşekkürlerini sunan Demei, "Buradan yolcularımıza da sonsuz teşekkür ediyorum. İnsanların güvenini kazanabilmek adına hizmetlerimize yenilikler getirmeye devam edeceğiz. Salgın öncesinde Türkiye Çinli turistler tarafından tercih edilen turizm destinasyonlarından bir tanesi haline gelmişti. Pandemiden ötürü ne yazık ki uçuşlarımızı belli bir süre için durdurmak mecburiyetinde kaldık. Ben biliyorum ki gelecek senelerde Türkiye açısından önemli bir potansiyel bulunuyor. Çin'in en büyük hava yolu firması olarak ülkemiz ve Türkiye arasında bir köprü oluşturmayı planlıyoruz." diye konuştu.

Yorumlar (0)