"Seyahat uyarısını kaldırarak Erdoğan'a boyun eğdik"

Sol Partili Sevim Dağdelen, Almanya'nın Türkiye'de bulunan 4 şehre seyahat uyarısını kaldırmasını, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a boyun eğmek" olarak değerlendirdi. 

GÜNDEM 05.08.2020, 16:24
"Seyahat uyarısını kaldırarak Erdoğan'a boyun eğdik"

Yeni tip koronavirüste (Covid-19) normalleşme sürecinin başlamasının ardından ülkeler arası uçuşlar, tekrar açılmaya başladı. Pandeminin en çok vurduğu havacılık sektörü, hareketlilik kazanmaya başladı. 

Avrupa Birliği'ne (AB) üye olan ülkeler, kendi vatandaşları için "güvenli olmayan ülkeler" listesi hazırlayarak, seyahat uyarısı yaptı. 

Almanya da yeni tip koronavirüsün (Covid-19) kontrol altında tutulmadığı ülkelere kendi vatandaşlarını yollamak istemedi.

Türkiye'yi "güvenli ülkeler" listesine alan Almanya, yeni bir hamlede bulundu. Alınan karara göre Almanya, Türkiye'nin Muğla, Antalya, Aydın ve İzmir gibi turizm kentlerine seyahat uyarısını kaldırdı. 

Alman-Türk parlamenterler grubunun başkanlığını yürüten Sevim Dağdelen, söz konusu karardan hoşnutsuz...

Sol Partili Dağdelen, Türkiye'de bulunan 4 şehre seyahat uyarısının kaldırılmasını, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a boyun eğmek" olarak değerlendirdi. 

Dağdelen, Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) konusunda henüz güvenilir rakamlara ulaşılmadığını ve yalnızca Türk bakanlar tarafından masaya sürekli vurulması nedeniyle Alman hükümetinin böyle bir adım attığını söyledi. 

Yorumlar (0)