Sevenleri, NTV spikeri Özlem Sarıkaya Yurt’u ahirete uğurladı

NTV ailesi bugün, uzun zamandır bünyesinde spiker olarak görev yapan Özlem Sarıkaya Yurt’u son yolculuğuna uğurladı. Ataköy’de düzenlenen cenaze törenine NTV yönetimi, çalışanlar, basın mensupları, siyasiler ve Yurt’un sevenleri katıldı. 

GÜNDEM 18.05.2022, 17:34
Sevenleri, NTV spikeri Özlem Sarıkaya Yurt’u ahirete uğurladı

Senelerdir NTV ekranlarında Türkiye’ye seslenen, milyonlarca kişi tarafından tanınan, başarılı iş hayatıyla isminden söz ettiren spiker Özlem Sarıkaya Yurt bugün ahirete uğurlandı. Henüz 39 yaşında olan ve uzun süredir kanserle mücadele eden Yurt’un cenazesi Ataköy 5. Kısım Camii’ndeki cenaze namazının ardından Büyükçekmece Mezarlığı’nda toprağa verildi. 



12 senedir NTV ailesiyle birlikteydi

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olan Özlem Sarıkaya Yurt, Habertürk ekranlarında başladığı mesleğinde 2010 senesinde NTV’ye geçiş yapmış ve vefatına kadar burada çalışmıştı. Bir dönem sabah haberlerini bir dönem de gece bültenini sunan Yurt, meslek hayatında birçok ödüle de layık görüldü. 



4 sene önce kanser teşhisi konuldu

4 sene önce kanser teşhisi konulan Yurt, kemoterapi döneminde bile NTV stüdyolarından uzak kalmayarak mesleğine devam etti. Kendisinin tedavisi olumlu sonuç vermesine karşın hastalığı nüksetti. 9 yaşındaki oğlunu geride bırakan Özlem Sarıkaya Yurt için bugün sanat, spor, basın ve iletişim camiasından onlarca isim taziye mesajı yayınladı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ taziye mesajı yayınlayanlar arasındaydı. 

Yorumlar (0)