Ses kaydı çıktı! "Rabia Naz'a büyük ihtimalle araba çarpmış"

Giresun Eynesil'de evinin önünde ölü bulunan Rabia Naz Vatan hakkında bir ses kaydı ortaya çıktı. Rabia Naz Vatan'ı hastaneye yetiştirmeye çalışan ambulans şoförünün, 11 yaşındaki kız için "büyük olasılıkla araba çarptığını" söylediği tespit edildi. 

GÜNDEM 26.09.2020, 09:16 26.09.2020, 09:21
Ses kaydı çıktı! "Rabia Naz'a büyük ihtimalle araba çarpmış"

Olay, Giresun'un Eynesil ilçesinde 12 Nisan 2018'de meydana gelmişti.

Rabia Naz Vatan, Gümüşçay Mahallesi'nde bulunan evinin önünde yatar pozisyonda bulunmuştu. Yaralandığı tespit edilen 11 yaşındaki kız, ambulansla hastaneye kaldırılmıştı. Fakat Rabia Naz Vatan, doktorların müdahalelerine rağmen hayata gözlerini yummuştu. 

Bunun üzerine Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 130 şahıs tanık sıfatı ile dinlenmiş, 33 şahsın HTS kayıtları incelenmiş ve 8 güvenlik kamerasına bakılmıştı.

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, herhangi bir şahsın, 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın düşmesine kasıtlı olarak veya taksirle neden olduğuna ilişkin bir kanıt tespit edilemediği kaydedilmişti. 

Rabia Naz Vatan'ın yaptığı tüm itirazlara rağmen Rabia Naz Vatan'ın yüksekten düşerek yaşamını yitirdiği ileri sürülmüştü. Fakat olayın seyrini değiştirebilecek bir ses kaydı ortaya çıktı. 

Söz konusu ses kaydında, Rabia Naz Vatan'ı hastaneye yetiştirmeye çalışan ambulans şoförünün, 11 yaşındaki kız için "büyük olasılıkla araba çarptığını" söylediği tespit edildi. 

Ses kaydına ulaşıldı

Rabia Naz Vatan'ın babası olan Şaban Vatan, sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin bir paylaşımda bulundu.

Baba Şaban Vatan, dün adliyeden bir CD aldığını ve ambulans şoförüne ait ses kaydına ulaştığını ifade etti. Şaban Vatan, kendisine yapılanları umursamadığını belirterek, sadece Rabia Naz Vatan için adaletin tecelli etmesi ve sorumluların da cezalarını çekmeleri gerektiğini kaydetti.  


 

Yorumlar (0)