Serinlemek için Göksu Çayı’na girdiler: İki kardeşi ölüm ayırdı

Adıyaman'ın ilçesi olan Besni’de, baraj kapaklarının açılmasıyla beraber debisi artan çayda 2 kardeşten birisi hayatını kaybetti.

GÜNDEM 11.07.2022, 16:25 12.07.2022, 13:36
Serinlemek için Göksu Çayı’na girdiler: İki kardeşi ölüm ayırdı

Olay, Suriye uyruklu aile Besni’ye bağlı Kızılin Köyünde bulunan Göksu Çayı'nda piknik yaptığı sırada gerçekleşti. Ailenin küçük çocukları Suad Yusuf (15) ve Ömer Yusuf (22) serinlemek için çaya girdiler.

Kapaklar açıldı, suda mahsur kaldılar

Göksu Çayı üstünde bulunan HES Barajı'nın kapaklarının açılmasıyla beraber çayın debisinde yükselme yaşandı. İki kardeş bu sırada suyun içerisinde mahsur kaldı. Çevredekilerin olayı fark etmesi üzerine küçük kardeş Suad Yusuf kurtarıldı ancak ağabeyi Ömer Yusuf suyun içerisinde gözden kayboldu.

Bölgeye gelen 112 Acil Servis ekipleri Suad Yusuf’u Besni Devlet Hastanesine götürdü. Küçük çocuğun sağlık durumunun iyi oldu belirlendi.

Köylüler küçük kızı kurtarmayı başarmış

Olayın yaşandığı bölgeye ulaşan İl Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliğine bağlı olan dalgıç polisler su altında arama başlattı.

Olaya şahit olan Kızılin Köyü Muhtarı Mustafa Gürel, “Barajın kapakları açılınca iki kardeş suyun içerisinde mahsur kaldı. O an çevrede bulunan köylüler küçük olan çocuğu kurtarabilmiş” dedi.

Köylülerin de gerçekleştirilen arama faaliyetlerine katılım sağladığını söyleyen Gürel, "Akşam vakitlerinde Suriye uyruklu bir aile buraya piknik yapmaya gelmiş. İki kardeşte serinlemek istemiş suya girmiş. Sularda yükselince mahsur kalmışlar. Köylüler kız kardeşini bir şekilde sudan çıkarmış ancak diğeri kaybolmuş. Ekipler şu an arama çalışması gerçekleştiriyor. İnşallah hızlı bir şekilde ulaşırız" şeklinde ifade etti.

Gencin cansız bedeni bulundu

Kaybolan genci arama çalışmaları sabah tekrar başladı. Günün erken saatlerinde başlatılan arama faaliyetlerinde gencin cansız bedeni tarihi Kızılin köprüsü civarında bulundu.

Yorumlar (0)