Şentop'tan Soylu ile görüşmesi hakkında açıklama

Meclis Başkanı Şentop, Bakan Soylu'nun dün kendisini ziyaret ettiğini, '10 bin dolar alan siyasetçi' hususundaki mektubuna, yazılı bir yanıt sunduğunu belirtti. Şentop, Bakan Soylu'nun bir isim vermediğini açıkladı.

GÜNDEM 17.06.2021, 18:49 18.06.2021, 16:51
Şentop'tan Soylu ile görüşmesi hakkında açıklama

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, konu ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile gerçekleştirdiği görüşmeye dair konuştu.

"Vekiller töhmet altındaydı"

Şentop, Bakan Soylu'nun kastettiği ismin Meclis'te milletvekili olan bir kişi olmadığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bir siyasetçinin para aldığına ilişkin bir açıklama olmuştu. Bu durum üzerine ben 27 Mayıs tarihinde İçişleri Bakanımıza bir mektup ilettim. Meclis'teki milletvekillerimizin kendilerini genel itibarıyla töhmet altında hissettiğini, bu husus ile ilgili bilgi, belgelerin, hukuki süreçlerin yürütülebilmesi amacıyla adli makamlara veyahut TBMM'ye verilmesini talep etmiştim.

"Bahsettiği kişi milletvekili değil"

Dün Sayın Soylu beni ziyaret etti. Bu mektubumuza yanıt olarak kendi yazılı olarak yanıtını da getirdi. Bahsettiği isim, Meclis'te milletvekili olan bir kişi değil. 'Gazi Meclisimiz çatısı altında görev yapmakta olan milletvekillerimizden biri değildir.' dedi. Sayın Soylu, 'Tüm bu konular ve iddialar ile ilgili olarak adli mercilere başvuruda bulunulmuştur.' diyor. Dolayısıyla bu konunun bundan sonraki aşaması, adli faaliyetler, soruşturmalar çerçevesinde olacaktır.''

Şentop, Bakan Soylu'nun bir isim vermediğini dile getirdi.

"Adli makamlarla paylaşıldı mı?" sorusuna ise Şentop, "Onu bilmiyorum fakat Sayın Soylu başvuruda bulunulduğunu söyledi." cevabını verdi.

TBMM Başkanı olarak Meclis'in, vekillerin hukukunu korumayı bir görev bildiğini belirten Şentop, "Ülkemizde siyaset yapan herkes ile ilgili olarak benim bir şey yapabilmem söz konusu değil. Bu husus artık adli mercilere intikal ettiğine göre burada gerçekleştirilecek işlemler neyse hep birlikte bekleyip göreceğiz." dedi.

Süleyman Soylu'nun, "Katıldığı ikinci televizyon programında bu şahsın bir milletvekili olmadığını, bir siyasetçi olduğunu ben söyledim." dediğini aktaran Şentop, "Bunu, yazdığı mektupta çok daha net bir şekilde ifade etmiş oldu." diye konuştu.

Yorumlar (0)