Şentop'tan Kılıçdaroğlu'nun masaya vurmasına yorum

Bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan TBMM Bakanı Mustafa Şentop, Sinan Oğan'ın oylarının ikinci turda hangi tarafa gidebileceği konusuna ilişkin görüşlerini açıkladı. Şentop, Kılıçdaroğlu'nun sosyal medyadan paylaştığı videoda masaya vurarak konuşmasını da yorumladı.

GÜNDEM 16.05.2023, 17:19 Hakan Öksüz
Şentop'tan Kılıçdaroğlu'nun masaya vurmasına yorum

TBMM Bakanı Mustafa Şentop, CNN Türk'ten Dicla Canova'nın sorularına cevap verdi. Yeni parlamento üyelerinin yemin ederek göreve başlayana kadar Meclis'in görev başında olduğunu hatırlatan Şentop, resmi sonuçların 29-30 Mayıs'ta açıklanacağını öngördüklerini söyledi.

Sinan Oğan'ın oyları kime gider?

Ata İttifakı'nın adayı Sinan Oğan'ın oylarının kime gideceğine yönelik tahminleri sorulan Şentop, "Sayın Oğan'a verilen oyları iyi okumak lazım. Bu oylar, ağırlıklı şekilde terör örgütlerine karşı bir tavırla verilen milliyetçi oylar. Dolayısıyla bu oyların ikinci turda ağırlıklı olarak nereye gideceği az çok anlaşılıyor. Seçmen profilinden bunu çıkarmak mümkün." dedi.

Gerektiğinde sınır ötesi operasyonların yapılması için tezkere çıkarabilecek bir cumhurbaşkanının görev başında olması gerektiğini vurgulayan Şentop, Kılıçdaroğlu'nun bu konudaki tavrının herkesçe bilindiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun masaya vurması

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, Twitter'dan paylaştığı videoda masaya vurarak "buradayım" dediği konuşmasını garip bulduğunu söyleyen Şentop, "CHP genel başkanlığı masasına vurarak 'buradayım' diyor. CHP'nin başında kalacağını anladım bu sözlerden. Aldığı oylar, ittifaktan gelen oylardı. Önce parlamenter sistemden bahsettiler, sonra başkanlık konseyi sistemine geçiş yaptılar. Bence kendilerinin de inanmadığı büyük iddialar ile ortaya çıktılar. Anadolu Ajansı'na güvenilmemesi gerektiğini söylediler ama seçimin sonunda AA'nın verdiği bilgiler doğru çıktı." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)