Şentop'tan iki kritik telefon görüşmesi

Mustafa Şentop, Tacikistan ile Kırgızistan meclis başkanlarıyla görüşme yaparak, iki ülke arasındaki (hudut çatışması) gerginliğin karşılıklı diyalog yoluyla çözülmesi dileğinde bulundu.

GÜNDEM 19.09.2022, 19:39 20.09.2022, 16:15
Şentop'tan iki kritik telefon görüşmesi

TBMM Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, TBMM Başkanı Şentop, Tacikistan Temsilciler Meclisi Başkanı Mahmadtoir Zokirzoda ve Kırgızistan Meclis Başkanı Talant Turdumamatoviç Mamıtov ile ayrı ayrı telefon görüşmeleri yaptı.

Bahse konu görüşmelerinde, çatışmalarda yaşamını yitirenler için başsağlığı, yaralılar için geçmiş olsun temennilerini ileten ileten Şentop, Tacikistan ile Kırgızistan arasındaki gerginliğin diyalog yoluna başvurularak çözülmesi gerektiğini ifade etti.

"Dünya çok farklı bir dönemden geçiyor"

Dünyanın çok farklı bir dönemden geçmekte olduğunu kaydeden Şentop, "Gerginlikler, çatışmalar, buna bağlı olarak ekonomiye ilişkin ortaya çıkan birbirinden farklı sınamalara maruz kaldığımız, problemlerimizi çözmek için aklıselim ve sükunete gereksinim duyulan bu kritik günlerde, dost ve kardeşler olarak aramızdaki görüşmelerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Dost ve kardeş olan komşu iki ülke arasındaki bu tansiyonun bir an evvel diyalog yoluyla düşürülmesini diliyoruz." dedi. 

Yorumlar (0)