Şentop'tan Gafarova'ya: Her türlü...

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Azerbaycan Millî Meclisi Başkanı Sabiha Gafarova'yı arayarak, Ermeni saldırıları karşısında Türkiye'nin her türlü desteği vereceğini bildirdi.

GÜNDEM 27.09.2020, 17:43 29.09.2020, 17:00
Şentop'tan Gafarova'ya: Her türlü...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Azerbaycan Millî Meclisi Başkanı Sahiba Gafarova'yu telefonla arayarak, "tek millet, iki devlet" hatırlatmasında bulundu ve bu şiar gereği Türkiye'nin Azerbaycan'a her türlü desteği sağlayacağını iletti.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile Azerbaycanlı mevkidaşı Sahiba Gafarova arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde Ermenistan ordusunun sınır hattı boyunca Azerbaycan askerî mevzilerine ve Azerî sivil yerleşim birimlerine yönelik provokatif saldırısı değerlendirildi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Azerbaycan Millî Meclisi Başkanı Sahiba Gafarova'ya, "tek millet, iki devlet" şiarını anımsattı ve bu şiar gereğince Türkiye'nin Azerbaycan'a her türlü desteği sağlayacağını ve buna hazır olduğunu bildirdi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, Ermenistan'ın bir terör devleti olduğunu belirtmiş, Ermenistan'ın sadece Azerbaycan için değil, bütün bölge barışı bakımından iflah olmaz bir tehdit olduğunu söylemişti.

Yorumlar (0)