Şentop'tan AP'ye tepki: PKK silahını size de doğrultacak!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) düzenlenen bir etkinlikte terör propagandası yapılmasına sert tepki göstererek, "Bugün PKK elebaşlarına destek veren bazı AP üyeleri şunu unutmamalıdır ki, hiçbir kuralı ve kutsalı olmayan terör örgütleri, yarın silahlarını dost göründükleri kişilere ve kurumlara da doğrultacaktır." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 07.02.2020, 15:02 07.02.2020, 15:21
Şentop'tan AP'ye tepki: PKK silahını size de doğrultacak!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) düzenlenen bir etkinlikte terör propagandası yapılmasına ilişkin AP Başkanı David Sassoli'ye bir kınama mektubu gönderdi.

Şentop, hiçbir kurala ve kutsala sahip olmayan terör örgütlerinin silahlarını yarın dost göründükleri kişilere ve kurumlara da doğrultacağını unutmamaları gerektiğine dikkat çekerek, "Başkanı olduğunuz Avrupa Parlamentosu (AP) çatısı altında 5-6 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilen gayriresmi etkinlikte Avrupa Birliğinin (AB) terör örgütleri listesinde bulunan PKK üyelerinin katılımıyla terör örgütü propagandası yapıldığını öğrenmekten derin bir üzüntü duyuyor, bu skandal faaliyeti şiddetle kınıyorum." ifadelerini kullandı.

"Terörü meşrulaştırmanın dışında hiçbir amaca hizmet etmemiştir"

Söz konusu etkinliğin güya hukuku ve evrensel değerleri savunan Avrupa Parlamentosu (AP) için tam anlamıyla bir utanç vesilesi olduğunu kaydeden Şentop, "Üzülerek ifade etmek isterim ki etkinlikte yaşanan gelişmeler terörü ve terör örgütlerini meşrulaştırmanın dışında başka hiçbir amaca hizmet etmemiştir. Bu etkinlik, yaklaşık 40 yıldır on binlerce vatandaşını terör eylemlerine kurban veren Türk halkının yüreğinde ve vicdanında ise derin bir yara açmıştır. Etkinliğin gerçekleştirilmesine izin veren AP, terör örgütü üyelerinin AP binalarına girmelerini yasaklayan AP Başkanlık Bürosunun 2 Ekim 2017 tarihli kararını ihlal ederek, kendi kurallarıyla ters düşmüştür." açıklamasında bulundu. 

"Çifte standartsız bir mücadele sergilemeye davet ediyorum"

Şentop, terörün dini, dili ve ırkı olmadığını, tamamen masum insanların kanlarıyla beslenen bir olgu olduğunu belirterek, "Terörün yalnızca Türkiye'nin değil Avrupa'nın ve dünyanın ortak düşmanı olduğu unutulmamalıdır. Bugün PKK elebaşlarına destek veren bazı AP üyeleri şunu unutmamalıdır ki, hiçbir kuralı ve kutsalı olmayan terör örgütleri, yarın silahlarını dost göründükleri kişilere ve kurumlara da doğrultacaktır." ifadelerine yer verdi. 

TBMM Başkanı Şentop, başta Avrupa Parlamentosu (AP) olmak üzere Avrupa Birliği'nin (AB) tüm kurumlarını teröre karşı ayrım gözetmeyen, çifte standartsız, tutarlı ve samimi bir mücadelede bulunmaya çağırdı.

Ne olmuştu?

Avrupa Parlamentosu'nda (AP) Yunan milletvekili Ioannis Lagos tarafından Türk bayrağının yırtılması sonrası yeni bir skandala imza atılmıştı.  

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) "Avrupa Birliği, Türkiye, Orta Doğu ve Kürtler" başlığıyla Brüksel'de 16'ıncı defa gerçekleştirdiği konferans, terör örgütü PKK'nın propagandası haline gelmişti.

Konferansa terör örgütü PKK'nın Avrupa'daki elebaşlarından Adem Uzun, Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar katılmıştı. 

AP vekilleri, Türkiye'nin Suriye'de savaş suçu işlediğini ileri sürerken, Suriye'nin kuzeydoğusunda terör örgütü PYD/YPG'nin faaliyetlerini ve özerklik arayışlarını meşru göstermeye çalışmışlardı.  

Öte yandan Avrupalı vekiller, Belçika'nın, terör örgütü PKK'nın Avrupa temsilcilerinin de aralarında yer aldığı 36 kişinin yargılanmasını engellemeye yönelik yargı kararından memnun olduklarını ifade etmişti. 

Skandal konferansta HDP Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit ile Saadet Partisi Milletvekili Nazır Cihangir İslam da konuşma yapmıştı. 
 

Yorumlar (0)