Şentop'tan ABD kararlarına eleştiri!

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ABD Temsilciler Meclisi'nin Türkiye karşıtı kararlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 31.10.2019, 15:00 31.10.2019, 15:53
Şentop'tan ABD kararlarına eleştiri!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, ABD Temsilciler Meclisi'nde Fırat'ın doğusuna yönelik yürütülen Barış Pınarı Harekâtı gerekçe gösterilerek Türkiye'ye yaptırım uygulanmasına ilişkin yasa tasarısının ve 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanıyan yasa tasarısının kabul edilmesine sert tepki gösterdi. 

Türkiye'nin terör örgütlerine karşı gerçekleştirdiği operasyonlardan rahatsızlık duyanların olduğuna dikkat çeken Şentop, "ABD’nin içinde ancak bunu önemsemiyoruz. Dünya değişti, dünyada hangi devlet terörle mücadele ediyorsa hepsinin aynı haklara sahip olduğunu biliyoruz. Terörle mücadele etmek devletlerin hakkı.Türkiye’de gereğini yapar o anlamda kimseden izin isteyecek halimiz yok." dedi.

"İkili ilişkilere zarar verebilir"

Şentop, ABD Temsilciler Meclisi tarafından alınan Türkiye karşıtı kararlara ilişkin, "Suriye’deki gelişmeler nedeniyle karar aldılar. Bölgede inisiyatif almamızdan rahatsız oldular. Kararlar, ikili ilişkilere zarar verebilir. Tasarılarla ilgili net bir meclis kararı alındı. Alınan kararın hukuki bir karşılığı yoktur. TBMM ortak açıklama ile tavrını güçlü bir şekilde ortaya koydu. Artık dünya eski dünya değil, Türkiye’de eski Türkiye değil. Birçok Avrupa ülkesi de bu anlamda oyun dışında kaldılar. Sesleri çıkıyor ama hepsi oyunun dışında." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olası ABD ziyaretine ilişkin Şentop, "Sayın Cumhurbaşkanımız bunu değerlendirecektir. 13 Kasım’a kadar hala vakit var. O zamana kadar ne gibi gelişmeler yaşanacak bilmiyoruz ancak cumhurbaşkanımız bunu değerlendirerek bir karar verecektir." diye konuştu. 

Yorumlar (0)