Şentop: Meclis sadece milletimiz için değil, dünyadaki tüm ezilenler içindir!

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gerçekleştirilen anma töreninde yaptığı konuşmada, "Tarih bir kronolojiler silsilesi değildir. Bu yüce Meclis sadece milletimiz için değil, dünyadaki tüm ezilenler içindir." ifadelerini kullandı. 

GÜNDEM 23.04.2020, 10:44 23.04.2020, 13:02

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile beraberindeki heyet, Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gerçekleştirilen anma törenine katılım gösterdi.

Törende ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 

Daha sonra TBMM Başkanı Mustafa Şentop, kısa bir açıklamada bulundu. 

TBMM Başkanı Şentop, "Ankara'ya kimlik kazandıran Hacı Bayram Veli'de namaz kılındıktan sonra halkımızın, köylülerimizin sevinç gözyaşları ile 1.Meclis'e yürünmüştür. İstanbul'un işgali ile birlikte devlet merkezinin işleyemez hale gelmesiyle 700 yıldır yaşadığımız bu topraklarda bir yönetim sorunu ortaya çıkmıştır. Mustafa Kemal Paşa, acele bir şekilde bu durumun tamir edilmesi gerektiğini ifade etmiştir. Tarih bir kronolojiler silsilesi değildir. Bu yüce Meclis sadece milletimiz için değil, dünyadaki tüm ezilenler içindir." ifadelerini kullandı. 

Söz konusu törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile bazı bakanlar ve milletvekilleri de katıldı. 
 

Yorumlar (0)