Şemsiyeyle uçmuştu… Uzaya giden ilk Türk olmak istiyor

Osmaniye’de, 3 sene önce çıkan bir fırtınada pazar şemsiyesi ile uçtuğu görüntüler viral olan Sadık Kocadallı, Türkiye Uzay Ajansı tarafından uzaya gönderilecek ilk Türk olmak istediğini dile getirdi. 

GÜNDEM 24.05.2022, 17:43 25.05.2022, 14:55
Şemsiyeyle uçmuştu… Uzaya giden ilk Türk olmak istiyor

Osmaniye’de yaşayan Sadık Kocadallı, 2019 yılında çıkan bir fırtına sonucu, pazar şemsiyesini tutmak isterken şemsiyeyle havalandığı görüntülerle gündem olmuştu. ‘Şemsiyeyle uçan adam’ olarak da tanınan 39 yaşındaki Kocadallı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ‘Türk uzay yolcusu ve bilim misyonu’ projesinin ilan edilmesiyle büyük bir heyecan yaşadığını dile getirdi. 

“Ben zaten ülkemde ‘uçan Türk’ olarak tanınıyorum”

Türkiye Uzay Ajansı tarafından uzaya gönderilecek ilk Türk uzay yolcusunun sahip olması gereken kriterler de duyuruldu. Uzaya giden ilk Türk olmak istediğini dile getiren Sadık Kocadallı, “Şemsiyeyle uçtuğumuz görüntülerle ülkemizde meşhur hale geldik. Sayın Cumhurbaşkanımız, uzaya bir Türk’ün de gideceğini açıkladı. Ben de zaten ülkemde ‘uçan Türk’ olarak tanınıyorum. O sebeple ben bu konuda adayım. Ben de uzaya giderek bu projede yer almak istiyorum” şeklinde konuştu. 

“İnşallah Cumhurbaşkanımız beni de uzaya yollar”

Uzaya gönderilecek ilk Türk yolcunun sahip olması gereken kriterleri okuduğunu belirten Kocadallı, “Bazı kriterlere sahibim. Bazıları da uymuyor. İnşallah Cumhurbaşkanımız beni de uzaya yollar. Sahip olamadığım kriterleri de telafi etmeye çalışacağız. Araştırmalarım devam ediyor” ifadelerini kullandı. 

“Uzaya gidebilirse, esnaf olarak biz de çok memnun oluruz“

Sebze hali esnaflarından Mehmet Şabap ise yaptığı açıklamada, arkadaşları Sadık Kocadallı’ya güvendiklerini dile getirerek, “Ben arkadaşımın arkasındayım. Ona güvenimiz sonsuz. Eğer uzaya gidebilirse, esnaf olarak biz de çok memnun oluruz. İnşallah kriterlere bir çözüm bulabilir. Biz onun başarabileceğini düşünüyoruz” dedi. 

Yorumlar (0)