Şemsiyeleri hazırlayın: Birçok bölgeye sağanak yağış uyarısı!

Pazartesiden itibaren ülke genelinde sıcaklıklar düşerken, birçok bölgede ilk gün etkisini göstermeye başlayacak olan sağanak yağışlar, hafta sonuna kadar yerini güneşli havaya bırakacak. 

GÜNDEM 23.05.2022, 08:46 23.05.2022, 16:43
Şemsiyeleri hazırlayın: Birçok bölgeye sağanak yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen açıklamada, ülkenin önemli bir bölümünde yağışlı havaların hakim olacağı belirtildi.

Yağışlı havalar geliyor

Yurt genelinin haftanın ilk gününde parçalı ve zaman zaman çok bulutlu, İç Ege, Marmara'nın doğusu, Akdeniz'in iç kesimleri, Karadeniz, İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ve Hatay çevreleri ile Doğu Anadolu’da kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

Yağışların Bolu, Düzce, Karabük, Osmaniye çevreleri, Sakarya ve Kocaeli’nin iç kesimleri, Kahramanmaraş'ın batı ve Adana'nın doğu ilçeleri ve Hatay'ın kuzey kesimlerinde kuvvetli olması beklendiği için ortaya çıkabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Fırtına uyarısı

Yarın sabah saatlerinden itibaren rüzgarın, Doğu Akdeniz kıyılarında, yer yer Doğu Anadolu'nun güneydoğu kesimlerin kuvvetli, zaman zaman kısa süreli fırtına biçiminde esmesi beklendiği için ortaya çıkabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Marmara 

Parçalı, zamanla çok bulutlu, doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

Ege 

Parçalı ve zaman zaman çok bulutlu, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli ve Kütahya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor.

Akdeniz 

Parçalı ve zaman zaman çok bulutlu, Hatay çevreleri ve iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde geçmesi bekleniyor.

İç Anadolu 

Parçalı zaman zaman çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

Batı Karadeniz 

Az bulutlu, zaman zaman çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak geçmesi bekleniyor. Yağışların Karabük, Düzce ve Bolu çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Doğu ve Orta Karadeniz 

Parçalı ve zaman zaman çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak olması bekleniyor.

Doğu Anadolu 

Az bulutlu, yer yer parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu 

Az bulutlu, yer yer parçalı ve çok bulutlu, kuzeyi ile birlikte bugün akşam saatleri civarında Kilis ve Gaziantep çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

Haftalık hava durumu raporu şu şekilde:

Yorumlar (0)