Semiha Yıldırım'dan Dilek İmamoğlu açıklaması

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, kendisi hakkında çıkan haberlere ve sosyal medyada yazılanlara çok üzüldüğünü belirtti. Yıldırım, "Beni çok suçladılar, çok rencide ettiler. Üç gün kendi telefonumu da evin telefonunu da açmadım." dedi.

GÜNDEM 12.06.2019, 14:59 12.06.2019, 17:33
Semiha Yıldırım'dan Dilek İmamoğlu açıklaması

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, kendisi hakkında çıkan haberlere ve sosyal medyada yazılanlara çok üzüldüğünü ifade ederek, "Beni çok suçladılar, çok rencide ettiler. Üç gün kendi telefonumu da evin telefonunu da açmadım." diye konuştu. 

23 Haziran'da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimi için AK Parti tarafından yeniden aday gösterilen Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, Habertürk muhabiri Kübra Par'ın sorularını cevapladı.

"Beni çok rencide ettiler"

Yıldırım, "Semiha Hanım, son dönemde sosyal medyada sizinle ilgili yakışıksız söylemler oldu. Üzüldünüz mü, nasıl karşıladınız?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Beni çok suçladılar, çok rencide ettiler. Üç gün kendi telefonumu da evin telefonunu da açmadım. Herkes 'Neden böyle yaptın, ne oldu?' diye sordu. 'Hiçbir şey yok' dedim. Hiçbir şey yapmadım. Hiçbir suçum yokken çok üzdüler beni."

Dilek İmamoğlu'na teşekkür etti 

Yıldırım, "O dönem, Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu bu söylemlere tepki göstermişti, 'Ben Sayın Semiha Yıldırım'ın fotoğrafına bakınca kendi annemi, kendi ablamı görüyorum. Hiç iyi niyetli bulmuyorum' demişti. Onun bu sözleri karşısında ne düşünmüştünüz?" sorusu üzerine şunları söyledi:

"Gerçekten çok teşekkür ediyorum. Duygusuna, düşüncesine saygı duyuyorum. Hak etmediğimiz bir olayla karşı karşıya kalınca üzülüyoruz tabii. Bunun için basından biraz uzak duruyorum."

Semiha Yıldırım, eşinin rakibi Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu ile tanışmadığını da söyledi.

Ne olmuştu?

Dilek İmamoğlu, eşinin adaylığının açıklanmasının ardından kendi ailesiyle Yıldırım ailesinin fotoğrafının kıyaslanmasına tepki göstermiş, 1 Ocak'ta Cumhuriyet'e verdiği demeçte "Eğer bir aşağılama ya da güzelleme yaptıklarını sanıyorlarsa bilmeliler ki beni de aşağılıyorlar. Çünkü ben Sayın Semiha Yıldırım'ın fotoğrafına bakınca kendi annemi, kendi ablamı görüyorum. Onların tercihi de böyle. O yüzden bu paylaşımı hiç iyi niyetli bulmuyorum." demişti.

Yorumlar (0)