Selde yıkılan binaların müteahhidi hakkında gözaltı kararı verildi 

Kastamonu Bozkurt’ta 59 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinde 62 kişinin arama çalışmaları devam ediyor. Selin yıkıcı izleri silinmeye çalışılırken diğer yandan da selde yıkılan binaların müteahhidi hakkında soruşturma başlatıldı. 

GÜNDEM 15.08.2021, 15:47 16.08.2021, 09:07
Selde yıkılan binaların müteahhidi hakkında gözaltı kararı verildi 

Kastamonu’nun 5 bin 400 nüfuslu Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketinin 5’inci gününde arama kurtarma çalışmaları hızla devam ediyor. Çevre il ve ilçelerden gelen jandarma, emniyet, sahil güvenlik, UMKE ve AFAD ekipleri ile birlikte yüzlerce Kastamonulu vatandaş da çalışmalarda seferber oluyor. Kayıp olan kişileri arama faaliyetleri devam ederken enkaz kaldırma çalışmaları da sürüyor.  



Kayıplar hala aranıyor 

Taşarak sele sebep olan Ezine Çayı kenarında bulunan ve acı şekilde yıkılan apartmanlardan Ölçer apartmanının enkazında aramalar devam ediyor. İş makineleri ile yapılan çalışmalarda enkaz altında kaybolduğu bildirilen vatandaşlara henüz ulaşılabilmiş değil. Apartman sakinleri ve kayıp kişilerin yakınları ise çay kenarında oturarak acı bekleyişlerini devam ettiriyorlar. 



Yeni köprüler kısa sürede kuruldu 

İlçe merkezine kadar devam eden enkaz kaldırma ve temizlik çalışmalarında çok sayıda ağaç ve kütük parçası ele geçirilmiş durumda. Öte yandan Ezine Çayı üzerinde yıkılan köprülerin yerine de geçişin sağlanabilmesi için yatay kaydırmalı köprüler kuruldu.  



Camın demiri ile hayata tutundu 

Bozkurt ilçesinde yaşayan Enes Aksoy isimli bir vatandaş, çalıştığı marketin sel suları ile dolması sebebiyle kendisini dışarı attı. Üst kattaki dairenin demir korkuluklarına tutunarak hayatta kalan Enes, o anı hala korkuyla hatırladığını belirtiyor: “Sınarcık Caddesi’nde suyun yüksekliği neredeyse 5 metreye ulaştı. Cadde üzerindeki dükkanların tümü su altında kaldı. Önce dükkandaki malzemelerin üzerine çıktım. Sular hızlı şekilde yükseldi. Camlar üzerime patladı. Kendimi dışarı zor attım. Önce üst kattaki balkonun demirlerine tutunmaya çalıştım ama olmadı. Sonra pencerenin korkuluklarına tutundum. Bağırdım ama beni kimse içeri almadı. Sonra camı kırarak evin içine girdim. Evde kimse yokmuş. Sular eve dolmaya başlayınca yangın merdivenine yöneldim. Kaçacak yer aradım. Binada da kimse yokmuş. Yangın merdiveni ile binanın çatısına çıktım. Ben binanın arka tarafına çıkabildiğimde öndekiler de hep bana seslenmişler. Ben duymadım. Cevap vermeyince beni öldü sanmışlar.” 



Müteahhit hakkında soruşturma açıldı 

11 Ağustos’ta meydana gelen ve yaraları hala sarılamayan sel felaketinde yıkılan binalarla ilgili soruşturma başlatıldı. İnebolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “İnebolu Başsavcılığımızca İnebolu, Abana, Bozkurt ve Küre ilçelerinde 11.08.2021 tarihinde yaşanan sel felaketi sebebiyle yıkılan binalarla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Yapılan incelemeler ve bilirkişi raporları doğrultusunda hareket edilecek olup, yıkılan bir binanın müteahhidi hakkında gözaltı kararı verilmiştir. Vefat eden vatandaşlarımızın muayene ve otopsi işlemleri ile kimlik tespit çalışmaları da devam etmektedir.” ifadeleri kullanıldı. 

Yorumlar (0)