Selde boğulan 5 kişinin kimlikleri belli oldu

Bursa'nın Kestel ilçesinde selde yaşamını yitiren 5 kişinin kimlikleri tespit edildi. Sel sularına kapılan genç kızı arama çalışmaları ise sürüyor.

GÜNDEM 22.06.2020, 11:04
Selde boğulan 5 kişinin kimlikleri belli oldu

Bursa ilinin Kestel ilçesinde şiddetli ve yoğun yağışın neden olduğu sel sebebiyle hayatını kaybeden 5 kişinin kimlikleri belirlendi.

257 personelden oluşan ekipler dün Bursa’nın Kestel ilçesine bağlı Kayacık ve Dudaklı mahallelerinde yaşanan sel felaketinin ardından kısa sürede bölgeye ulaşarak arama-kurtarma çalışmalarına başladı.

İlk olarak, Dudaklı Mahallesi'nde bir evde hayatını kaybeden engelli Kader Akbaba'nın cenazesine ulaşıldı.

Kayacık Mahallesi’nde ise 5 kişinin sel sularında kaybolduğu öğrenildi. Kayacık Mahallesi ve çevresinde şimdiye kadar gerçekleştirilen çalışmalarda dere yatağında cansız bedenlerine ulaşılan 4 kişinin, 32 yaşındaki Ahmet Bilen, 34 yaşındaki eşi Türkan Bilen, 10 yaşındaki kızları Medine Bilen ile Ahmet Bilen'in 71 yaşındaki annesi Nazime Bilen olduğu tespit edildi.

Selde kaybolan Ahmet Bilen'in ağabeyinin 17 yaşındaki kızı Derya Bilen'i arama çalışması ise sürüyor.

257 personel arama yapıyor

Arama ve kurtarma faaliyetlerinde, 37 personel ile AFAD, 50 personel ile sivil toplum kuruluşu çalışanı arama ve kurtarma ekipleri, 15 personel ile UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi), 36 personel ile 112 Acil Servis çalışanları, 24 tim ile Bursa Jandarma Komutanlığı ve 1 JAK (Jandarma Arama Kurtarma) timi ile toplam 134 jandarma personeli görev yapıyor.

Diğer taraftan bölgede, Bursa Büyükşehir Belediyesine bağlı yol işleri ekiplerinin çalışmaları da devam ediyor.

Kestel ilçesine bağlı kırsal Dudaklı, Kayacık, Aksu ve Narlıdere mahallelerinde dün akşama doğru etkili olan kuvvetli sağanak yağışlar sele neden olmuştu. Dudaklı, Kayacık, Aksu ve Narlıdere mahallelerindeki yollar tamamen su altında kalmış, çok sayıda araç selde sürüklenerek hasar görmüştü. Dudaklı Mahallesi'nde bir kişinin cansız bedenine ulaşılmış, Kayacık Mahallesi'nde ise sel sularına kapılan 5 kişiden 4'ünün cesetleri bulunmuştu.

Yorumlar (0)