Selçuk Mızraklı'nın cezası belli oldu!

Terör soruşturması dâhilinde tutuklanan ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan HDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

GÜNDEM 09.03.2020, 15:54 09.03.2020, 16:24
Selçuk Mızraklı'nın cezası belli oldu!

HDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı'nın cezası belli oldu. 

Adnan Selçuk Mızraklı, Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına Kayseri 2 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) katılmayı kabul etmedi. 

Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında Adnan Selçuk Mızraklı'nın cezalandırılması ve tutukluluk halinin devamı yönünde fikir bildirdi. 

Avukatları, Adnan Selçuk Mızraklı'nın tahliyesi yönünde karar verilmesini istedi. Adnan Selçuk Mızraklı, mahkeme heyeti tarafından "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. 

"Teröristi taburcu edip serbest kalmasını sağladı"

Adnan Selçuk Mızraklı hakkında hazırlanan iddianamede, Mardin'in Nusaybin ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olan "Bermal" kodlı terörist H.B.A'nın ifadelerine yer verilmişti. H.B.A. verdiği ifadede, Adnan Selçuk Mızraklı'nın terör örgütü PKK'nın yasama organı konumunda olan Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) toplantılarına katıldığını gördüğünü iddia etmişti. 

H.B.A. "Diyarbakır'da özel hastanede kırsal alandan gece geç saatlerde getirilen 'Hogır' kod isimli teröristi Mızraklı, ameliyat ettikten sonra güvenlik güçlerine teslim etmeden taburcu edip serbest kalmasını sağladı. Bu ameliyatın dışında gece saatlerde hasta ve yaralı örgüt mensupları gizlice hastaneye getirilerek Mızraklı'nın kontrolünde, dâhil olduğu ameliyatlar ve tedavilerinin yapıldığını sık sık duyuyordum. Mızraklı'nın hasta ve yaralı örgüt mensuplarına yönelik bu ameliyatı, tedavileri DTK ve KCK/TM yapılanması içinde biliniyor ve konuşuluyordu. Terör örgütü PKK/KCK'nın Diyarbakır'da en güvendiği doktorlardan biri de Mızraklı'dır." demişti. 

"Örgütün üst düzey yöneticileri ile görüştü"

Adnan Selçuk Mızraklı'nın, milletvekilliği ve belediye başkan adaylığı için sürekli terör örgütü PKK/KCK yöneticileri ile görüşmek üzere legal yollardan Irak ve Avrupa'ya gittiğini ileri süren H.B.A, bu seyahatlerin bir bölümünün "sempozyum" ve "tıp kongresi" gibi gerekçelerle yapıldığını, gittiği yerlerde örgütün üst düzey yöneticileri ile görüşmede bulunduğunu ileri sürmüştü. 

İddianamede, Adnan Selçuk Mızraklı'nın terörist cenazesi, taziyesi ve terör örgütü PKK'nın propagandasına dönüşen birçok eylem ve toplantılara katılım gösterdiği ifade edilmişti. 
 
 

Yorumlar (0)