Selanik göçmenlerini hedef alan müftü görevden uzaklaştırıldı

Selanik göçmeni yurttaşlar için "Yüzde 90'ı Sabetayist. Aslında hiçbiri Müslüman değil." deyip Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a da gönderme yapan müftü hakkında Diyanet tarafından inceleme başlatıldı. TBMM Başkanı Şentop, şahsın görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

GÜNDEM 23.05.2021, 22:48 23.05.2021, 22:59
Selanik göçmenlerini hedef alan müftü görevden uzaklaştırıldı

Düzce'ye bağlı Akçakoca ilçesinin müftüsü Şaban Soytekinoğlu, geçtiğimiz cuma namazında gerçekleştirdiği konuşmada Selanik göçmenlerini hedef almıştı.

Filistin'deki olaylara ve Yahudilere değindiği vaazında müftü Soytekinoğlu, Selanik'ten göç eden yurttaşların yüzde 90’ının Sabetayist olduğunu ve Müslüman olmadığını savunmuştu. 

"Aslında Müslüman değiller"

Soytekinoğlu, Selanik göçmenleri ile ilgili olarak, “Yüzde 90’ı Selanik'ten göç etmiş ve Sabetayist. Sabetayist ne demek? Müslüman gibi görünen Yahudiler. Aslında Müslüman değiller.” sözlerini sarf etti.

"Bir kulüp başkanı"

Soytekinoğlu, şöyle devam etti:

"An itibarıyla seslerinin çıkmamasına bakmayın, İstanbul’da gezi olaylarında otellerinde insanları konuk eden kimdi? Yine Yahudiler idi. An itibarıyla bir firmanın, bir takımın başkanı. Bunlar kuvveti, gücü eline geçirir geçirmez size de aynısını yaparlar."

Soruşturma açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı, meydana gelen gelişmeler üzerine Soytekinoğlu hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Diyanet tarafından gerçekleştirilen açıklamada, "Bazı medya kuruluşlarında yer alan haberler sebebi ile Şaban Soytekinoğlu hakkında ivedilikle soruşturma başlatılmıştır." denildi.

Açığa alındı

Diğer yandan, TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı) Mustafa Şentop, Sakarya'ya bağlı Karasu ilçesindeki bir camide cuma namazından evvel verdiği vaazdaki ifadeleri sebebi ile müftü Şaban Soytekinoğlu'na tepki gösterdi.

Şentop, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, Düzce'ye bağlı Akçakoca ilçesinde müftü olarak görev alan Soytekinoğlu'nun, bütün Rumeli göçmenlerini ve muhacirlerini itham eden konuşmasının, çok cahilce ve yanlış olduğunu dile getirdi.

Meclis Başkanı Şentop, "Diyanet İşleri Başkanlığımız, konu ile ilgili gereken adımları atmış, soruşturma açmış ve bahse konu şahsı açığa almıştır." dedi.

Yorumlar (0)