Sel sularının altında kalmıştı, 750 kişiye istihdam sağlayacak

Kastamonu'da yaşanan sel felaketi sebebiyle zarar gören Bozkurt Sanayi sitesi tekrar inşa ediliyor. Büyük oranda çalışmaların tamamlandığı Bozkurt Sanayi Sitesi inşası sona erdiğinde 750 kişiye istihdam sağlayacak. 

GÜNDEM 21.03.2022, 16:41 22.03.2022, 15:34
Sel sularının altında kalmıştı, 750 kişiye istihdam sağlayacak

11 Ağustos 2021’de Kastamonu'da meydana gelen sel, can kayıplarının haricinde birçok ev ve iş yerinin zarar görmesine yol açtı. Sel afeti nedeniyle Bozkurt ilçesindeki sanayi sitesi de yıkıldı. 

750 kişiye istihdam sağlayacak

Yüzlerce aileye ekmek teknesi olan Bozkurt Sanayi Sitesinin söz konusu projesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca tamamlanarak ihale edildi. İhalesi sona eren Bozkurt sanayi Sitesinin inşa çalışmalarına başlandı. Bozkurt sanayi sitelerinin altyapısının önemli bir bölümü hazırlandı ve temeli atıldı. Nisan ayının sonunda Bozkurt Sanayi Sitesinin hak sahiplerine verilmesi bekleniyor.  

87 milyon 450 bin TL’ye ihale edilen Bozkurt Sanayi Sitesi'nde, 2 tekstil fabrikası ve 52 dükkan bulunacak. Çelik konstrüksiyon olarak inşa edilen sanayi sitesinde su baskınlarının engellenmesi adına gerekli tedbirler alınıyor. Bozkurt Sanayi Sitesi, teslim edilmesinden sonra 750’ye yakın kişiye istihdam sağlayacak. 

"Nisan ayının sonunda teslim edilecek” 

Çalışmaların hızla sürdüğünü belirten Bozkurt Sanayi Kooperatifi Başkanı Mustafa Birim, "Sel felaketinin meydana geldiği günden bu yana devletimiz yanımızda. İnşaat faaliyetlerimiz sürmektedir. Nisanın sonunda teslim edileceği belirtiliyor. Orada 88 birimlik atölyelerimiz mevcuttu. Her sektörden esnaflarımız mevcuttu. Bir an evvel inşaatın sona ermesini ve faaliyetlerimize başlamayı arzuluyoruz" sözlerini kullandı.

"Devletimiz hep yanımızdaydı"

Sanayi bölgesinde faaliyette bulunan tekstil fabrikası müdürü Yusuf Öztürk, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına teşekkürlerini ileterek, “Burada, 11 Ağustos'ta bir sel felaketi yaşadık. Sel olayının ilk aylarında devletimiz kurum ve kuruluşlarıyla tamamen yanımızda oldu. Buradaki fabrikamız yüzde 100 oranında hasar gördü. Devletimiz daima yanımızdaydı. Sanayi bölgesi, şu anda tamamen yıkıldı. Yerine biraz daha sağlamı yapılıyor. Burada biz, 120 kişilik tekstil fabrikasıydık. 2 ayda teslim edecekler. Ardından  faaliyetlerimize yeniden devam edeceğiz. Biraz hava koşulları çalışmalarımızı etkiledi, 2 ay ertelemek durumunda kaldı. Hava koşulları iyi olsaydı birkaç haftada tamamlanacaktı” açıklamasını yaptı

Yorumlar (0)