Sel mağdurları, unutulmaz geceyi anlattı: “Önümüzde evler uçtu” 

Kastamonu’da yaşanan sel felaketinin ardından mağdurlar, yaşadıklarını anlattı: “Belime kadar su bastı, gece 3’te bizi tahliye ettiler. Önümüzdeki evleri sel aldı.” 

GÜNDEM 12.08.2021, 13:40 13.08.2021, 12:20
Sel mağdurları, unutulmaz geceyi anlattı: “Önümüzde evler uçtu” 

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından binalarda mahsur kalan vatandaşlar, yaşadıkları korku dolu anları anlattı. Ezine Çayı’nın taşması ve sağanak yağış ile birlikte sel meydana geldi. Yaşanan felaket ile bölgeye JAK, UMKE, AFAD ekipleri çağırıldı. Gece boyu süren arama kurtarma çalışmaları, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte hız kazandı. 



Ekipler tarafından kurtarılan aileler, o anları anlattı 

Pakize Yorulmaz: “Dün çok korkunç bir afet yaşadık. Evim, belime kadar suyla doldu. Gece 3’te bizi evimizden tahliye ettiler. Sel haberi ilk geldiğinde çok korkmuş ve heyecanlanmıştır. Önce kaçtık. Eve girin, dediler; girdik. Sular gelince üst katlara doğru çıktık çünkü başka yapacak bir şey yoktu. Biz haberlerde başkalarını seyrediyorduk şimdi herkes bizi seyrediyor.” 



“Umudumuzu kesmiştik” 

Gülizar Yorulmaz: “Birden sel geldi. Eşim, arabayı zor kaçırdı. Ben de baktım sel beni götürecek, hemen eve çıktım. Altıncı katta toplandık. Önümüzde evler uçarken biz evde birbirimize sarılarak ağladık. Önümüzdeki evleri sel aldı götürdü. Sıra bize gelecek diye çok korktuk. Ekipler, belimize kadar gelen sudan tutup çıkardı bizi. Eşim yanımda değildi. Tansiyonum çıktı. Çok kötü bir gün yaşadık.” 











Yorumlar (0)