Sel, Kastamonu’yu bir kez daha vurdu: Bazı köylere ulaşım kesildi

Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde, 11 Ağustos'ta yaşanan sel felaketinde yıkılan köprülerin yerine inşa edilen geçici menfezlerin hasar görmesi sebebiyle bazı köylere ulaşım kesildi.

GÜNDEM 06.10.2021, 08:58
Sel, Kastamonu’yu bir kez daha vurdu: Bazı köylere ulaşım kesildi

Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde sel sebebiyle 3 geçici menfezin hasar görmesi ve heyelanlar sebebiyle bazı köylere ulaşım sağlanamıyor.

Bazı köylere ulaşım yok

Çatalzeytin Kaymakamlığından gelen açıklamada, 11 Ağustos'ta ilçede etkili olan sağanak yağış sebebiyle yıkılan köprülerin yerine geçici olarak; Kızılcakaya ve Duran köyleri ile Sırakonak köyü Toprakçıoğlu Mahallesi'ne menfezler konulduğu anımsatıldı.

Ulaşımın kutu menfezlerle sağlandığı belirtilen açıklamada, "Dünkü yağışlar sebebiyle geçici yapılar zarar gördü ve söz konusu yollar ulaşıma kapandı. Şu an Çatalzeytin Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ekipleri tarafından yapılan çalışma neticesinde, Sırakonak ve Kızılcakaya köyünde geçiş sağlanırken, Duran Köprüsü'nde çalışmalar sürüyor.” açıklaması yapıldı.

Heyelan sebebiyle Çatak köyü Suçatı mevkisi ve Karacakaya köy yollarında ulaşımda aksaklıklar meydana geldiği aktarılırken, Çatalzeytin Köylere Hizmet Götürme Birliği ekiplerinin aralıksız olarak çalışmalarına devam ettiği bildirildi.

Yorumlar (0)