Sel felaketinin izlerini henüz silemeyen Kastamonu, yeniden yağmura teslim oldu 

Sel afetinin yaşandığı Kastamonu’da dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış, aralıklarla devam ediyor. İnebolu ilçesinde etkili olan yağış sebebiyle bazı iş yerlerini ve bir camiyi su bastı. Bozkurt ilçesinde de etkili olan yağışın sele dönmesine karşın seyyar askeri köprü kaldırıldı. Jandarma, TSK, emniyet, AFAD ve UMKE ekipleri her ihtimale karşı bölgede hazır bulunuyor. 

GÜNDEM 20.08.2021, 10:22 21.08.2021, 10:38
Sel felaketinin izlerini henüz silemeyen Kastamonu, yeniden yağmura teslim oldu 

Kastamonu’da 11 Ağustos’ta başlayan yağış, kısa sürede sele çevirmişti. Bozkurt, Cize, Küre, İnebolu, Abana, Azdavay, Pınarbaşı, Çatalzeytin ilçelerinde sel sebebiyle büyük yıkımlar yaşanmıştı. Selin izlerini silmeye çalışan vatandaşlar, dün akşam saatlerinde yeniden sağanak yağışla karşılaştı. Sabah saatlerine kadar aralıklarla devam eden yağış, ilçelerde sele sebep oldu. 



Yatsı namazı sırasında camiyi sel bastı 

Zaman zaman şiddetini artıran yağış, İnebolu’daki bir camide yatsı namazını kılanlara zor anlar yaşattı. Camiyi basan su, görevliler ve vatandaşlar tarafından tahliye edilmeye çalışıldı. Bazı iş yerlerini de su bastı. Belediye görevlileri başta olmak üzere pek çok personel, suların tahliyesinde yardım etti. 



İnebolu’da metrekareye 57 kg yağış düştü 

Meteoroloji Kastamonu İl Müdürlüğü, yağışlar sonrasındaki ilk ölçümlerini yayınladı. İnebolu’da metrekareye 57 kg, Abana’da 2 kg, Bozkurt’ta 8 kg ve Çatalzeytin’de de metrekareye 13 kg yağış düştüğü bildirildi. 



Seyyar askeri köprü kaldırıldı 

11 Ağustos’ta başlayan şiddetli yağışlar sebebiyle pek çok can yitirilirken büyük boyutlu hasar oluşmuştu. Büyük bölümü sular altında kalan Bozkurt ilçesinde akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Buldukları kapalı alanlara sığınan vatandaşlara ekipler destek oldu. Trafik ekipleri, sel ve su taşmasına karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu. 

Sel felaketinin yaşandığı ilçede kurulan askeri seyyar köprü, şiddetli yağışın sele sebep olabileceği öngörüsü üzerine kaldırıldı. Seyyar köprü, 15 Ağustos’tan bu yana Bozkurt ilçesinin iki yakasını birbirine bağlıyordu. 









Yorumlar (0)