Sel felaketine yönelik kararlar Resmi Gazete'de

Resmi Gazete’de yayımlanmış olan Cumhurbaşkanı kararları kapsamında, Rize'de yaşanan sel ve heyelan sebebiyle bölgede ihtiyaç duyulan yapılaşmanın zaman kaybetmeden gerçekleştirilmesi için bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi.

GÜNDEM 19.08.2021, 09:51 20.08.2021, 09:07
Sel felaketine yönelik kararlar Resmi Gazete'de

Sel felaketinden etkilenen Rize’deki taşınmazların kamulaştırılmasına yönelik kararların da yer aldığı Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

“Taşınmazlar, acele kamulaştırılacak”

Cumhurbaşkanı kararlarına göre, Rize'nin Muradiye beldesi ile Çayeli ilçesinin Yenipazar mahallesi ile Büyükköy beldesi sınırlarında bulunan bazı taşınmazlar, bölgede yaşanan sel ve heyelan sebebiyle ihtiyaç duyulan yapılaşmanın zaman kaybetmeden gerçekleştirilmesi için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılacak.

Nemrut Kalderası korumaya alındı

Bitlis'in Güroymak, Tatvan ve Ahlat ilçelerinin sınırlarında yer alan Nemrut Kalderası ve Çevresi Doğal Sit Alanı koruma statüsünün tekrar değerlendirilmesi neticesinde, Cumhurbaşkanı kararıyla kesin korunacak olan hassas alan şeklinde tescil ve ilan edildi. Söz konusu kararda, korunacak hassas alan şeklinde dikkat çekilen bölgenin krokisi, koordinatları ve sınırları da yer aldı.

Cumhurbaşkanı kararıyla İzmir'in Menemen ve Çiğli ilçeleri sınırlarında yer alan bölge de "Homa Dalyanı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası" olarak kararlaştırıldı.

Yorumlar (0)