Sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor

Deprem bölgesinde 15 Mart tarihinde meydana gelen sel felaketinde vefat edenlerin sayısı 20'ye yükseldi.

GÜNDEM 20.03.2023, 21:38
Sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor

Adıyaman'da 15 Mart tarihinde kuvvetli sağanağın ardından meydana gelen selden etkilenen Tut ilçesine bağlı Havutlu köyü yakınlardan geçen kanalda sürdürülen arama faaliyeti esnasında bir çocuk cesedi bulundu.

Balçık ve suyun bulunduğu yerden çıkarılan cansız beden ile ilgili kimlik belirleme faaliyetlerine başlandı.

Bölgedeki arama kurtarma çalışmalarında koordinatör vali olarak görev icra eden Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bu sabah saatlerinde HES kanalı içinde kayıp olarak aranan annemizin naaşına ulaşmıştık. Akşam saatlerinde ise anneyi bulduğumuz kanalın içinde, annenin yaklaşık olarak iki kilometre kadar yakınında maalesef evladının da cesedine ulaştık." şeklinde konuştu.



"Arama kurtarma falaiyetleri tamamlandı"

Bölgede kayıp ihbarı olmadığını, çalışmaların sona erdiğini kaydeden Özkan, şöyle konuştu:

"Bölgede kayıp olarak bizlere ulaşan diğer bir ihbarın olmaması ve bütün sektörlerin bir bir aranmış olması nedeniyle arama kurtarma faaliyetlerimiz tamamlandı. Bundan böyle dere yatakları içinde iyileştirme faaliyetleri ise sürecektir. Yaşamını yitiren insanlarımıza Allah'tan rahmet ve ailelerine başsağlığı temennilerimi iletiyorum. Allah ailelerine sabır versin. Ayrıca bu denli zorlu bir alanda bütün elverişsiz hava şartlarına karşın gayretle emek veren arkadaşlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum. İnşallah böyle acıları bir daha yaşamayız." 

Yorumlar (0)