Sel bölgesindeki jandarmadan duygulandıran “Atatürk” hareketi 

Bozkurt’ta çalışmalara katılan jandarma ekipleri, kirli halde buldukları Atatürk tablosunu özenle temizledi. Kısa sürede sosyal medyada en çok paylaşılan haber haline gelen bu görsel, herkesi duygulandırdı. 

GÜNDEM 20.08.2021, 08:01 21.08.2021, 10:40
Sel bölgesindeki jandarmadan duygulandıran “Atatürk” hareketi 

Kastamonu Bozkurt’ta 11 Ağustos’ta yaşanan sel felaketinin ardından 10 gün geçti. Bölgedeki enkaz kaldırma çalışmaları sürerken vatandaşların yaraları da sarılıyor. Jandarma, TSK, emniyet dahil pek çok güvenlik güçlerinin yardım için seferber olduğu bölgeden haberler gelmeye devam ediyor. 

Jandarma ekipleri, Sınarcık Caddesi’nde çalışmalarını sürdürürken bir iş yerindeki balçığı temizlemek istedi. O sırada kirlenmiş bir çerçeve bulundu. Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafını yer aldığı çerçeveyi alan ekipler, ne yakındaki temiz suyla onu temizledi. Çerçeveyi elleriyle, özenle temizleyen ekip, daha sonra portreyi muhafaza etmek için kaldırdı. 



Jandarma Genel Komutanlığı o anları paylaştı 

Sosyal medyada paylaşımının ardından kısa sürede viral (en çok paylaşılan, beğenilen, konuşulan) olan o anları Jandarma Genel Komutanlığı resmi hesabından paylaştı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk ordusu için söylediği bir sözünü hatırlattı.  

Yorumlar (0)