Şehitler için siyasilerden başsağlığı mesajı

Bingöl'den Bitlis'e bağlı Tatvan'a gitmek üzere kalkış gerçekleştiren Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait 'Cougar' tipi bir helikopterin düşmesi neticesinde 10 askerin şehit, 3 askerin ise yaralanması üzerine, siyasi parti liderleri başsağlığı mesajı paylaştı.

GÜNDEM 04.03.2021, 20:51 05.03.2021, 17:28
Şehitler için siyasilerden başsağlığı mesajı

MSB tarafından gerçekleştirilen açıklamada, ''Bingöl'den Bitlis'e bağlı Tatvan ilçesine gitmek üzere bugün saat 13.55 sularında kalkış gerçekleştiren Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza ait 'Cougar' tipi bir helikopter ile saat 14.25 sularında iletişim kesilmiştir. Bölgede CN-235 uçağı, İHA ve bir helikopter ile arama faaliyetlerine ivedilikle başlanmıştır. Arama faaliyetleri neticesinde helikopterin kaza kırıma uğradığı belirlenmiştir. Bahse konu elim kaza sonucunda; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızdan 10’unun şehit düştüğü, 3 kahraman silah arkadaşımızın ise yaralandığı tespit edilmiştir.'' denildi.

Kazanın duyulduğu ilk dakikadan itibaren arama-kurtarma faaliyetlerini yakından izleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit askerlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başsağlığı temenni ederken, yaralı askerlere de şifa dileğinde bulundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Bitlis’ten aldığımız acı haberle yüreğimiz yandı. Askeri helikopterin düşmesi neticesinde şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, aileleri ve yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar temenni ediyorum. Türkiye'nin başı sağ olsun.” dedi. 

MHP Genel Merkezi tarafından gerçekleştirilen açıklamada, “Bitlis'in Tatvan bölgesinde askeri helikopterin düşmesi neticesinde 10 askerimiz şehit olmuş, 3 askerimiz ise yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar temenni ediyoruz.” ifadelerine yer verildi. 

İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Bitlis'e bağlı Tatvan ilçesinde askeri helikopterin düşmesi neticesinde şehit olan kahraman evlatlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar temenni ediyorum. Ülkemizin başı sağ olsun." dedi.

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, ''Bitlis'ten gelen acı haberle yüreğimiz yandı. Şehit düşen kahraman askerlerimizin her birine Allah’tan rahmet diliyor, acılı ailelerine sabır niyaz ediyorum. Ülkemizin başı sağ olsun'' ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, paylaştığı mesajında, “Bingöl'den Tatvan’a giden askeri helikopterin kazası sonucu 9 kahraman askerimiz şehit düştü, 4 askerimiz yaralandı. Milletimizin başı sağ olsun. Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifa temenni ediyoruz.” dedi. 

Yorumlar (0)