Şehit Yaman, son yolculuğuna uğurlandı!

Son yolculuğuna uğurlanan Diyarbakır şehidi Jandarma Uzman Çavuş Yaman için Adana'da düzenlenen cenaze törenine Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy da katıldı.

GÜNDEM 19.07.2020, 11:40
Şehit Yaman, son yolculuğuna uğurlandı!

Diyarbakır'da Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonda rahatsızlanarak şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Alper Yaman'ın cenazesi, memleketi Adana'nın Ceyhan ilçesinde defnedildi.

45 yaşındaki şehit Jandarma Uzman Çavuş Alper Yaman'ın cenazesinin bulunduğu Türk bayrağına sarılı tabut, "helallik" alınması için Yeşildam Mahallesi'ndeki babaevine getirildi.

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) önlemleri çerçevesinde mahalle mezarlığında düzenlenen cenaze törenine, şehidin annesi Zülfi Yaman, eşi Sevilay Yaman, çocukları Elif Sude Yaman (16) ve Sıla Yaman (14) ile şehidin kardeşi İbrahim Yaman, şehidin yakınları, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Adana Valisi Süleyman Elban, Adana milletvekilleri, askerî ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldılar.

Adana İl Müftüsü Hasan Çınar tarafından kıldırılan cenaze namazından sonra şehit Jandarma Uzman Çavuş Alper Yaman'ın naaşı mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Jandarma Uzman Çavuş Alper Yaman, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığında görevliydi.

Jandarma Uzman Çavuş Alper Yaman, bağlı bulunduğu komutanlık tarafından dün başlatılan operasyonda rahatsızlanmıştı.

Jandarma Uzman Çavuş Alper Yaman rahatsızlandığı yerde şehit olmuştu.

Yorumlar (0)