Şehit öğretmenin annesi: Onu yoksulluk içinde okuttum

PKK terör örgütü tarafından Gaziantep’e düzenlenen roketli saldırıda şehit düşen genç öğretmen Ayşenur Alkan’ın annesi açıklamalarda bulundu. Kızının mesleğini severek yaptığını belirten gözü yaşla anne, “Onu yoksulluk içinde okuttum. Her şeyi idare eder, çekip çevirirdi. Bugünlere çok büyük sıkıntılarla gelmişti” dedi. 

GÜNDEM 22.11.2022, 12:07 23.11.2022, 17:06
Şehit öğretmenin annesi: Onu yoksulluk içinde okuttum

Eli kanlı terör örgütü PKK, Gaziantep’in Karkamış ilçesine roket ve havanlarla saldırı düzenledi. Hain saldırıda yaşamını kaybedenlerden biri de genç öğretmen Ayşenur Alkan oldu. Öğretmenler odasında otururken yaşamını yitiren 21 yaşındaki sınıf öğretmeni, arkasında gözü yaşlı bir aile bıraktı. Evinde taziyeleri kabul eden Ayşenur Alkan’ın annesi Hayriye Alkan, kızının büyük hayalleri olduğunu belirterek, “Yaşadığımız acının tarifi yok. Allah kimseye yaşatmasın” şeklinde konuştu. 

“Kızımın çok güzel hayalleri vardı”

Kızının mesleğini severek yaptığını belirten anne Alkan, “Kızımın çok güzel hayalleri vardı. Çalışıp ekmek parasını kazanıyordu. Yoksullara yardım etmeye çalışırdı. Kızım çok iyi niyetliydi. Kalbi tertemiz bir insandı. Yaşadığımız acıyı kelimelerle tarif etmek imkânsız. Hayatını kaybederken canı çok yandı mı, ‘anne’ diye bağırıp çağırdı mı, bunları düşündükçe içim yanıyor” ifadelerini kullandı. 

“Allah bu teröristleri kahretsin”

Kızının okuldaki görevine yaklaşık 3 ay önce başladığını dile getiren anne Alkan, “Mesleğini severek yapıyordu, okulunu çok seviyordu. Çocuklarla arası çok iyiydi, onları çok severdi. Öğrencileri de ona alışmıştı. Tatilin ardından o gün ilk kez gitmişti. Evladımı sabah okula uğurladım, bir daha da görmek nasip olmadı. Allah bu teröristleri kahretsin. Artık bu acı bitsin, anneler ağlamasın, bacılar ağlamasın” şeklinde konuştu. 

 “Bugünlere tırnaklarıyla kazıya kazıya geldi ancak sonu böyle oldu”

“Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın” diyen acılı anne, sözlerini şu cümlelerle noktaladı:

“Ben çocuğumu yokluk içinde büyüttüm, eğittim, okuttum. Çok zor bir çocukluk süreci geçirdi. Zorlukları aşa aşa buralara geldi. Bu terör saldırıları artık son bulsun. Adıyaman Üniversitesi’nde öğrenciydi. Yokluğa rağmen mücadele etmekten, çabalamaktan vazgeçmedi. Her zaman kendi için bir çözüm yolu bulmayı başardı. Bugünlere tırnaklarıyla kazıya kazıya geldi ancak sonu böyle oldu. Duygularımı anlatmanın imkânı yok. Kahrolmuş vaziyetteyim. İçimiz yanıyor. Evladım aklımdan bir an bile çıkmıyor."

Yorumlar (0)