Şehit Necmettin Öğretmen, karne gününde unutulmadı

2017 tarihinde Tunceli'de PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen Necmettin Yılmaz', karne gününde öğrencileri tarafından saygıyla anıldı. 

GÜNDEM 18.06.2022, 09:50 19.06.2022, 11:43
Şehit Necmettin Öğretmen, karne gününde unutulmadı

Öğretmen Necmettin Yılmaz, Şanlıurfa'dan Gümüşhane'ye gittiği esnada PKK'lı teröristler tarafından Tunceli'de kaçırıldıktan sonra şehit edilmişti.

Öğretmenlerini andılar

Bu sene Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 6 ve 7. sınıfta eğitim alan öğrencileri, karne gününde öğretmenlerini unutmadı.

"Sensiz bir karne günü daha özlemle geçiyor Necmettin Öğretmen'im" sözlerini tahtaya yazan öğrenciler, şehit eğitimcinin resmine bakarak hüzünlendi.

Karnelerini şehit öğretmenin resminin önüne bırakan öğrencileri, özlemlerini ifade etti.

Şehit Necmettin Yılmaz İlk ve Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Hediye Ayyıldız Sancar, Necmettin Yılmaz'ın yerinin hiçbir zaman doldurulamayacağını, onun bayrağını kendilerinin devraldığını aktardı.

"Emeklerine saygı duyuyoruz"

Yılmaz'ın öğrencilerinin kendilerine emanet olduğunu ifade eden Sancar, şunları söyledi:

"Necmettin Öğretmen'in okulunda ve öğrencilerini yetiştirmek, ben ve diğer arkadaşlarım için manevi açıdan ağırlığı olan bir durum. Onun yerini tabii ki dolduramayız, acısını hafifletemeyiz fakat daima onun anısıyla yaşıyor ve varlığını hissediyoruz. Onun emeklerine daima saygı duyuyoruz. Buraya ilk geldiğimiz zaman çalıştığı okul ve koşullarını gördüğümüzde ve onunla ilgili öğrencilerinden anıları dinlediğimizde yaşadığı sıkıntılardan çok etkilendik. Onunla gurur duyduk. Öğrencilerine, layık oldukları biçimde eğitim ve öğretime devam etmeye, onları ahlaklı birer vatandaş olarak özellikle millete, vatana hayırlı bireyler olarak yetiştirmek için her şeyi yapıyoruz."

"Takdir belgemi Necmettin Öğretmen'ime adıyorum"

Bu eğitim dönemini takdir belgesiyle tamamlayan şehit öğretmenin, 7. sınıfta eğitim gören öğrencilerinden Mehmet Ali Subay, Öğretmen Yılmaz'ın yolunda ilerleyeceğini belirterek şunları aktardı:

"Necmettin Öğretmensiz bugün karne alışımızın 5. senesi ve karnemizi onsuz alıyoruz. Karnemizi o olmadan almak hiç güzel değil. Takdir belgemi Necmettin Öğretmen'ime adıyorum. Onun öğrettikleriyle bu belgeyi alıyorum ve kendisine teşekkür ediyorum. Mekanı cennet olsun. Onun gibi ben de öğretmen olacağım ve çocuklara merhameti, saygıyı ve sevgiyi öğreteceğim. Onun gibi şefkatli ve merhametli bir öğretmen olacağım ve öğrencileri iyi yetiştireceğim. Öğretmenimi ben nasıl anıyorsam, öğrencilerimin de aynı şekilde beni anmalarını isterim."

"Keşke aramızda olsaydı”

Öğrencilerden 6 sınıfta eğitim gören Adul Çaçan, Yılmaz'ı çok özlediklerini belirterek, "Onun gibi ben de öğretmen olmayı istiyorum. Hiç unutmayacağım onu çünkü onu seviyorum. Keşke şu an aramızda ve burada olsaydı." sözlerini kullandı.

Şehit öğretmenin peşinden gideceğini söyleyen 6. sınıf öğrencisi Mircan Çaçan, her sene karne gününde hüzünlendiklerini dile getirdi.

Yorumlar (0)