Şehit madencilere son veda

Bartın’da meydana gelen maden faciasında yaşamını yitiren şehit işçiler son yolculuklarına uğurlandı. 

GÜNDEM 15.10.2022, 16:39 16.10.2022, 16:21
Şehit madencilere son veda

Bartın'ın Amasra ilçesinde faaliyet gösteren bir maden ocağında dün akşam büyük bir patlama yaşandı. 41 işçinin yaşamına mal olan acı olay, tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Patlama sonrası bölgeye akın eden işçi aileleri, yetkililerden gelecek müjdeli bir haber bekledi. Acı haberi öğrenen şehit aileleri ise gözyaşlarına boğuldu. 

Kimlik tespiti tamamlanan şehitlerin naaşı, ailelerine teslim edildi

Patlamada yaşamını yitiren madencilerin yakınları, Bartın Devlet Hastanesi morgu önünde yoğunluk oluşturdu. Kimlik tespiti tamamlanan şehit madencilerin naaşları ailelerine teslim edildi. Cenaze nakil araçlarına konan işçilerin naaşları, ardından cenaze namazı için camilere götürüldü. 

Babasına son kez veda etti

Hayatını kaybeden madencilerden olan 33 yaşındaki Selçuk Ayvaz, kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenilen şehit Ayvaz’ın cenazesi ilk olarak doğduğu yer olan Uğurlar köyüne getirildi. Burada helallik alınmasının ardından şehidin naaşı köy camisine taşındı. Ayvaz’ın cenaze törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı. Şehidin ailesi ile bir araya gelen Bakan Soylu, kendilerine sabırlar diledi. Ayvaz’ın tabutunun başına getirilen 4 yaşındaki kızı Asel Meva ise görenleri duygulandırdı. Cenaze namazı kılınan Selçuk Ayvaz, ardından toprağa verildi. Öte yandan Ayvaz’ın eşinin hamile olduğu bildirildi. 

Evli ve 2 çocuk babasıydı

Şehit madencilerden Emrah Kaya’nın cenazesi de morgdan alınarak Kaman köyüne taşındı. Evli ve 2 çocuk babası olan Kaya, cenaze namazı kılındıktan sonra köy mezarlığında toprağa verildi. Şehidin cenazesine aile üyeleri, sevenleri ve köy halkı katıldı. 

15 gün önce baba olmuştu

Evli ve 1 çocuk babası olduğu öğrenilen Emrah Kaval’ın cenaze töreninde CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel, Engin Altay ve Engin Özkoç, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar ve Ahmet Çolakoğlu ile CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz da yer aldı. Kaval’ın ailesinin cenaze töreni boyunca ayakta durmakta zorlandığı görüldü. Bir diğer şehit madenci olan 33 yaşındaki Aziz Köse’nin cenazesi de Bayıryüzü Köyü Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından köyündeki aile mezarlığında toprağa verildi. Cenaze töreninde yeğeninin tabutuna sarılan amca Necati Köse, dakikalarca gözyaşı döktü. Aziz Köse’nin 15 gün önce baba olduğu öğrenildi. 

2019 yılında işe başlamıştı

Evli ve 2 çocuk babası olan 27 yaşındaki Gökhan Mercan ise Amasra’ya bağlı Makaracı köyünde kılınan cenaze namazı sonrası köy mezarlığında toprağa verildi. Şehidin 3 sene önce işe başladığı bildirildi. 23 yaşındaki Berkay Pınaroğlu’nun cenaze törenine ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanı Hakan Yeşil ve çok sayıda vatandaş katıldı. Pınaroğlu’nun da Gökhan Mercan gibi 2019 yılında işe başladığı öğrenildi. 

Yorumlar (0)