Şehit korgeneralin son konuşması ortaya çıktı: Keşke bize de şehitlik nasip olsa

Bitlis Tatvan’da dün meydana gelen helikopter kazasında şehadete yürüyen Korgeneral Osman Erbaş’ın şehit olmadan 1 saat önce yaptığı telefon konuşmasında, 4 Mart 2016’da şehit düşen Musa Yılmaz’ın ailesini arayarak, ‘Keşke biz de şehit olabilsek’ dediği ortaya çıktı.

GÜNDEM 05.03.2021, 19:55 05.03.2021, 20:11
Şehit korgeneralin son konuşması ortaya çıktı: Keşke bize de şehitlik nasip olsa

Dün öğleyin Bingöl’den kalkan Kara Kuvvetleri’ne bağlı bir helikopter, Bitlis’te Nemrut Dağı yakınlarında düşmüştü.

Gerçekleşen olayda Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş’ın da içlerinde olduğu 11 askeri personel şehit düşmüştü.

Korgeneral Erbaş’ın kaza öncesinde yaklaşık 1 saat önce 4 Mart 2016’da Şırnak’ta gerçekleştirilen hendek operasyonlarında şehit düşen Musa Yılmaz’ın şehadetinin 5. senesinde ailesini aradığı öğrenildi.

“Biz de keşke şehit olabilsek”

Erbaş’ın, şehidin kardeşi ve annesine, “Herkese şehitlik nasip olmaz, keşke bizler de şehit olabilsek, bize de nasip olsa.” dediği öğrenildi. Dün Erbaş’ın, şehit Yılmaz’ın mezarını da ziyaret edip “Şehitler ölmez vatan bölünmez” notuyla mezara bir çiçek bıraktığı da öğrenildi.

“Keşke o mertebe bize de nasip olsa”

Şehit Musa Yılmaz’ın annesi Saadet Yılmaz, Korgeneral Erbaş’ın aradığını aktararak, “Rahmetlinin yıl dönümüdür, rabbim mekanını cennet eylesin.” dedi. Sonrasında eşimle konuşmak istedi. Hasta olduğunu ve hastanede söylediğimde selamımı ve şifalarımı ilet, dedi. Ben de ‘Her zaman acımızı paylaşıp yanımızda oldun’ dedim. Hiçbir zaman bizleri yalnız bırakmadı mekanı cennet olsun. O bizim babamızdır. En son bize, ‘Keşke bizler de şehit olsak’ ve ‘Kendini üzme, keşke o mertebe bize de nasip olsa’ dedi. Ölüm haberini duyunca çok üzüldüm, mekanı cennet olsun. Belki yaralıdır kurtulur dedim ama çocuklarım ‘Anne haberlerde şehit olduğu ifade ediliyor.’ dedi. Rabbim ailesine bol sabır versin. Allah öyle bir adamı bir daha tanışmayı nasip etsin, hem şefkatli hem merhametli birisiydi.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)