Şehit Korgeneral Erbaş, FETÖ ile mücadelede ve İHA'ların geliştirilmesinde aktif rol oynadı

Bitlis'in Tatvan ilçesi’nde askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu beraberindeki 10 askeri personelle beraber şahadete yürüyen 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı verdiği mücadele ve Türk yapımı İnsansız Hava Aracı (İHA)’ların geliştirilmesine sunduğu katkılar ile hatırlanıyor.

GÜNDEM 05.03.2021, 10:48 06.03.2021, 10:53
Şehit Korgeneral Erbaş, FETÖ ile mücadelede ve İHA'ların geliştirilmesinde aktif rol oynadı

FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilmek istenen 15 Temmuz darbe girişimi sırasında emrindeki komutanlara talimatlar vererek darbecilere karşı konulmasını emreden şehit Korgeneral Osman Erbaş, TSK içerisindeki direnişin önemli simgelerinden biri oldu.

“Biz Türk milletinin askeriyiz, katil olamayız”

Darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit olan askerlerin Adana’da düzenlenen törenlerine katılarak burada yaptığı konuşmada, “Türk askeri hiçbir zaman kendi vatandaşını öldürmez, O katiller asker değil. O katiller asker olamaz. Biz Türk milletinin askeriyiz, katil olamayız." sözleriyle şehit yakınlarını teselli etmiş ve söylediği bu sözlerle hafızalara kazınmıştı.

15 Temmuz darbe girişiminin bastırılması sonrası görülen mahkemelerde tanık olarak dinlenen Şehit Korgeneral Erbaş, kendi can güvenliklerini hiçe sayarak tek bir tabancayla yola çıktıklarını, o gece emrindeki askerlere sürekli yüksek sesle darbeye karşı durmaları emirleri vermekten sesinin kısıldığını anımsatarak, “Bu millet var oldukça, silahlı kuvvetler var olacaktır." diye konuşmuştu.

İHA’ların geliştirilmesine büyük destek verdi

8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral şehit Osman Erbaş, milli imkanlarla üretilen SİHA ve İHA'ların geliştirilmesine de önemli katkılarda bulunmuştu.

2010 yılında 1. Mekanize Piyade Tugay Komutanı olarak görev yaptığı sırada terör operasyonlarında İHA'ları kullanmada görev alacak askeri personele kapsamlı eğitimler verilmesini sağlamıştı.

Korgeneral şehit Osman Erbaş, kimdir?

1962 yılında Yozgat'ın Yerköy ilçesinde dünyaya gelen Osman Erbaş, 1983 senesinde Kara Harp Okulundan mezun oldu. Erbaş, daha sonra 1997'de Kara Harp Akademisinden, 2000'de de Silahlı Kuvvetler Akademisinden mezun oldu. 2008 yılında tuğgeneralliğe terfi eden şehit Osman Erbaş, 2008-2010 yıllarında Milli Savunma Bakanlığı Teftiş Daire Başkanlığı, 2010-2012'de 1'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı görevlerini yürüttü. Ardından 2012'de tümgeneralliğe terfi eden Ervbaş, 2012-2015'te Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığı, 2015-2016 yıllarında 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı görevlerinde yer aldı.

Korgeneralliğe terfi eden Erbaş, 4 Ağustos 2016'da Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı görevini devraldı. 2017 yılında ise Erbaş, son olarak da 8'inci Kolordu Komutanlığına atanmıştı.

Şehit Korgeneral Osman Erbaş, evli ve 2 çocuk babasıydı.

Yorumlar (0)